Újabb csatornákon érhetőek el a Görögkatolikus Metropólia nagyböjti üzenetei

Újabb csatornákon érhetőek el a Görögkatolikus Metropólia nagyböjti üzenetei

A Görögkatolikus Metropólia a mostani nagyböjtben is szeretné segíteni a hívek felkészülését legnagyobb ünnepünkre. Idén Lakatos László atya a tízparancsolatról, valamint apostoli és evangéliumi szakaszokról írt gondolataival készülhetünk a húsvétra; a megszokott SMS-ek helyett azonban egyéb médiafelületeken követhetjük nyomon a böjti gondolatokat.

Immár hagyomány, hogy a Görögkatolikus Metropólia a böjti és bűnbánati időszakokban napról napra segíti az ünnepre való felkészülést. Éveken keresztül SMS-ekben kaphattuk meg a rövid gondolatokat, melyek a böjtölés során lelkileg megerősítenek, utat mutathatnak.

A Görögkatolikus Metropólia idén más közvetítő eszközökön keresztül igyekszik megadni ugyanezt a támogatást: bárki számára elérhető, ingyenes csatornákon szeretnének közös hangolódásra hívni a húsvétra készülőket.

Feliratkozhat a böjti elmélkedéseket és gondolatokat tartalmazó hírlevélre, ha elküldi nevét és településének nevét az alábbi címre: [email protected]

Csatlakozhat a Böjti gondolatok című zárt a Facebook-csoporthoz ERRE a linkre kattintva.

Letöltheti az okostelefonjára ingyenesen a Napi evangélium alkalmazást INNEN, s ezen keresztül naponta fogadhatja push-üzenetként a gondolatokat.

A szokásos módon, a görögkatolikus egyházmegyék honlapjain is olvashatja a böjti gondolatokat.

2021-ben napról napra Lakatos László atya a tízparancsolatot és evangéliumi, apostoli szakaszokat vizsgáló sorait olvashatjuk, melyek egy-egy elmélkedésnek a részét képezik. Az elmélkedések teljes terjedelmükben is hozzáférhetőek lesznek írásban a napi gondolatokhoz csatolt linken keresztül, valamint hangzó formában a Nyíregyházi Egyházmegye – ingyenesen elérhető – podcast-csatornáján az alábbi linkek bármelyikén. A szövegeket Tamás László görögkatolikus papnövendék olvassa fel.

Anchor

Hírdetés

Spotify

Apple Podcast (útmutató a feliratkozáshoz)

Google Podcast

Breaker

Pocket Cast

Radio Public

Adatkezelési tájékoztató: A megadott adatokat (nevet és e-mail-címet) a hatályos magyar és európai adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, kizárólag a böjti üzenetekhez használjuk, harmadik félnek nem adjuk tovább. Az adatokat külön kérésre azonnal, de legkésőbb a böjti időszak végén maradéktalanul töröljük rendszerünkből.

Készüljünk együtt nagyböjt minden napján legnagyobb keresztény ünnepükre, a húsvétra!

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »