Új szakág a felnőttképzésben – Oklevelet kaptak a gyógynövények ismerői

Új szakág a felnőttképzésben – Oklevelet kaptak a gyógynövények ismerői

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán közel két évtizede folyik felnőttképzés, melynek során a jelentkezők a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő szakmákban mélyíthetik el tudásukat.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve ezúttal Gyógynövények gyűjtése, termesztése és felhasználási lehetőségei a Kárpát-medencében címmel hirdettek tanfolyamot, melyet tizenkilencen végeztek el sikeresen.

Ők július 29-én vehették át tanúsítványaikat a Rákóczi Főiskolán.

Váradi Natália, a Rákóczi Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője az oklevélátadón elmondta,

hogy a harminc órás képzés folyamán a résztvevők betekintést nyertek a gyógynövényeket, gyógynövény-termékeket előállító ágazat működésébe,

Hírdetés

megismerkedtek a gyógynövénygyűjtés, -termesztés és -felhasználás mikéntjével, módjaival, sajátosságaival. Mint megtudtuk, az elméleti tudnivalók átadása online valósult meg, a gyakorlati képzésre pedig a főiskola egykori rektorának, Szikura Józsefnek a nevét viselő botanikus kertben került sor Nagyberegen, illetve a képzésben résztvevők Nagybaktai Kutatóállomáson ismerkedhettek a gyógyteaalapanyagok termesztésével, a gyógyteakeverékek összeállításával. 

Kérdésünkre válaszolva a képzés egyik résztvevője, ifj. Cseh András elmondta, hogy a tanfolyam elvégzése mindenki számára hasznos lenne,

hisz a gyógynövények segítenek a betegségmegelőzésben és a kezelésben is, éppen ezért egyre nagyobb a kereslet irántuk.

Bár családja leginkább dísznövénytermesztéssel foglalkozik, szeretnének e téren is lépni. Már a levendulatermesztésbe belevágtak, a most megszerzett ismeretek alapján pedig megpróbálkoznak több keresett gyógynövény termesztésével is.

kme


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »