Új mutáció jelent meg Szlovákiában és Csehországban – fertőzőbb és alattomosabb

Új mutáció jelent meg Szlovákiában és Csehországban – fertőzőbb és alattomosabb

A virological.org tudományos portálom megjelent tanulmány szerint nem csak közvetlen veszélyessége miatt akarnak foglalkozni a variánssal a kutatók, hanem azért is, mert olyan mutációk mentek végbe ebben a törzsben (is), amelyek képesek kompenzálni más, a vírus fertőzőképességének csökkentését előidéző mutációkat. Más szavakkal: segíthet pontosan beazonosítani azokat a változásokat, amelyek segítségével a vírus képes fokozottabban alkalmazkodni és elkerülni az immunválaszt. Lényegében ez az egyetlen pozitívum, amit a mutáció megjelenése kapcsán kijelenthetünk.

A tudományon túl azonban a vírus megjelenések egyéb komoly következményei is vannak. Németország szigorította a belépési feltételeket a Szlovákiából érkezők számára, konkrétan a megjelent koronavírus-mutációk miatt. A Robert Koch Intézeten olvasható információ szerint

Hírdetés

Németország azon országok közé sorolta Szlovákiát, amelyekben veszélyes koronavírus-mutációk terjednek.

Ennek értelmében vasárnaptól Szlovákiából érkező személyek nem léphetnek be Németország területére, a korlátozás a légi, vasúti és autóbuszforgalomra egyaránt vonatkozik. Kivételt csak a német állampolgárok és a Németországban életvitelszerűen élő külföldiek képeznek. A személyautó-forgalom korlátozására még csak most készítik elő a rendeletet. 

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »