Kultúra, nyár, gasztrofesztivál Rozsnyón

Kultúra, nyár, gasztrofesztivál Rozsnyón

Rozsnyó város idén is kultúrával és szórakozással teli nyárra készül. A közkedvelt Rozsnyói Kulturális Nyár 2024-es évada az egész családnak színes programokat kínál.

Július és augusztus folyamán a helyi lakosokat és a turistákat igazi nyári hangulatú kikapcsolódás és gazdag program várja. A zenei koncertek és színházi előadások, folklórműsorok, sportesemények és gyermekprogramok is színesítik a palettát. A rendezvénysorozat idei fellépői között ismert személyiségek is érkeznek a városba. A fellépők között lesz például a kísérleti zenét képviselő Imaginary, de kedveznek a funky és a rock kedvelőinek is, akik július utolsó péntekén az egyre népszerűbb Red Hot Chili Universe koncertjére készülhetnek, továbbá színpadra lép a TarverP, az Exit együttes és sokan mások.

„A Rozsnyói Kulturális Nyár 2024 programját úgy állítottuk össze, hogy mindenki találjon benne magának valót” – nyilatkozta Eva Hovorková, a Rozsnyói Városi Hivatal Kulturális-, Sport- és Idegenforgalmi Osztályának munkatársa. „A gyerekek számára színházi előadásokkal, bábszínházzal, versenyekkel és játékokkal készülünk. A felnőtteket koncertek, színházi előadások és folklórműsorok várják” – folytatta.

Rozsnyó városnak célja a helyi művészek és alkotók támogatása, ezért a Rozsnyói Kulturális Nyár programjában számos rozsnyói művész is bemutatkozik. „Fontos számunkra, hogy a Rozsnyói Kulturális Nyár a helyi művészeti színtér bemutatásának platformjává váljon. Reméljük, hogy ezzel hozzájárulunk városunk kulturális fejlődéséhez, és egyúttal lehetőséget teremtünk a rozsnyói művészeknek, hogy bemutatkozzanak a szélesebb nyilvánosság előtt” – mondta Michal Domik, Rozsnyó város polgármestere.

Hírdetés

A rendezvénysorozat június 29-én a GastroGemer Fest elnevezésű ételfesztivállal indult, melyet „az étel összeköt” mottóval a rozsnyói Bányászok terén rendeztek meg az Actores Városi Színház, Rozsnyó város és a 100P étterem főszervezésében. A harmadik gömöri szórakoztató-kulináris fesztivál főzőversenyén a „nem” hagyományos ételek kerültek terítékre, ahol a rendezvényre látogatók megkóstolhatták a versenyző csapatok étkeit. A hivatalos megnyitón a szervezők és a zsűri tagjai is köszöntötték a résztvevőket. A tizenhárom versenyző csapat ismertette a kínálatra szánt fogásokat, volt, aki sós és volt, aki édes étellel készült a fesztiválra.

Afőtérre érkezők a 4KA BAND koncertjét is megnézhették. A gyerekeket különféle programok, arcfestés és versenyek várták. A rendezvény bevételének a felét Andrássy Franciska grófné főtéri szobrának felújítására ajánlották fel a szervezők.

A szerző felvételei. 

(Máté Gyöngyi/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »