Új kulturális központ nyílik júliusban Pasaréten

Új kulturális központ nyílik júliusban Pasaréten

Kormányzati támogatással megújul Budapesten a pasaréti ferences plébánia, a rendház és a templom környezete, valamint egy új közösségi ház is épül vele szemben. Marótyné Ugron Éva, a Pasaréti Közösségi Ház igazgatója ismertette, mikor és milyen programokkal várják majd az érdeklődőket.

2021 nyarán egy olyan hely nyílik Pasaréten, amely egyaránt képes befogadni a környék kulturális, egyházi és családi programjait is: július 1-jén adják át az új közösségi házat, amelynek 180 főt befogadó, gyermekjátszóval ellátott nagyterme, kerthelyisége és tetőterasza lesz. Az intézményben helyet kap még kápolna, három hittanterem, egy 70 négyzetméteres sportterem, kiszolgáló helyiségek és több raktár.

Helyt adnak a térítésmentes plébániai programoknak; itt fogják tartani a bárki számára elérhető családsegítő kurzusokat, előadásokat. Nyitni szeretnének minden környékbeli lakos felé, például színházi előadásokkal; minden hónapban terveznek saját szervezésű, belépőjegyes rendezvényt is.

Előtérbe helyezve azokat a projekteket, amelyek az Egyház megújulását szolgálják, mégis evangelizálnak, a szervezők arra törekszenek, hogy minden korosztálynak értékes programokat tudjanak biztosítani Pasaréten. A délelőtti kisgyermekes foglalkozásokon túl lesznek társadalmi beszélgető estek, üzleti reggelik, pódiumszínházi előadások, zenei koncertek.

Kidolgoztak egy egész éves családpasztorációs programot, amely neves szakmai előadók, terapeuták bevonásával szakszerű segítséget nyújt a családoknak, képzéseket biztosít a szülőknek a különböző életszakaszokban.

A közösségi ház kápolnája kiválóan alkalmas a közösségek, hittancsoportok imádságára, szentmiséjére; keresztelők, házassági jubileumok helyszíne lehet.

Hírdetés

Külsős cégekkel ezekhez az alkalmakhoz minőségi catering szolgáltatást tudnak kapcsolni.

A hittantermek jól felszereltek, összenyithatók és egymástól függetlenül is használhatók. Az előterekben a szülők várakozhatnak, beszélgethetnek. Ezeket a termeket a szabad idősávokra megpróbálják kiadni. A sportterem egyaránt alkalmas gyermek-, idős-, kismamatornára, balettre és a fiataloknak aktív testmozgásra.

A nagyterem konferenciák, összejövetelek tartására is kiváló lehetőség: hármas, hangszigetelt osztású, egymástól függetlenül használható, a kor igényeinek megfelelő felszereltséggel. Itt tervezik a színházi és zenei estjeket, filmklubokat és a Pasaréti Közösségi Szalont (különböző témájú, vezetett közösségépítő beszélgetések).

Egy hely, ahol a pandémia után minden korosztály újra találkozhat. Egy hely, ahol az egyházközség közelebb kerülhet a társadalomhoz. Hiszem, hogy egy ilyen év után mindenkinek erre lesz szüksége” – fogalmaz Marótyné Ugron Éva.

Forrás és fotó: Pasaréti Közösségi Ház

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »