Tüntetéshullám

Néztem alaposan a közvetítéseket a legújabb magyar tüntetésekről.

El kell ismerni, a szervezés immár profi. Soros gazda alaposan felkészítette a szervezőket, ezt el kell ismerni. A korábbi, városban sétálgatós tüntizéstípus ugyanis ma már a leghűebb ballib szavazókat se elégíti kell.

A sikeres tüntetésnek van ugyanis pár alapszabálya, mondjuk az 5 legfontosabb:

  • békés jelleg: a kutatások kimutatják, az erőszakos tüntetés sokkal ritkábban vezet eredményhez, mint a békés, ennek fő oka, hogy a hatalom könnyebben tudja leverni az erőszakos tüntetést, mint a békést,
  • határozottság: a békés jelleg azonban nem jelenti azt, nem kell határozottnak, sőt agresszívnek lenni, simán belefér a békésségbe az apró törvénysértés, lásd kordonok felborítása, veszélytelen tárgyak dobálása,
  • jelképesség: mindig valamilyen jelképes helyen kell tüntetni,
  • érthetőség: kell valamilyen konkrét cél, lehet ennek több szintje is, de kell valami főcél, s ez nem lehet túl általános,
  • vezetőség: szükséges, hogy legyen olyan vezetőség, melynek a tüntető tömeg szót fogad.

Hírdetés

Itt a budapesti esetben látható, az első 3 pont teljesült, a 4. félig-meddig, az 5. meg egyáltalán nem. S persze a magától étetődő nulladik feltétel egyáltalán nem teljesült: a számosság. Pár száz ember ugyanis sose képes sikeresen tüntetni. Szóval ezen még dolgoznia kell a CEU budapesti agyközpontjának. Különösen azon, hogy egyszerre több vezér is volt a kb. 800 tüntetőhöz: 6házi, Gelencsér, Tompi Lilike, akik láthatóan egymásra szarva működtek.

Az egész dolog komolytalansága a hatalom reakcióján látszik: a hatalom békés eszközökkel lépett fel a tüntetők ellen, nem alkalmazva semmilyen komoly tüntetésellenes módszert. A kormányzat megoldása a legegyszerűbb megoldás, a kifárasztás, ahogy ezt Gyurcsány neves mondatával “majd csak megunják és hazamennek” elmondta.

De maga szervezés profi. Bedrogozott fiatalok spicckommandósokként, előttük egy sor testileg vézna, lehetőleg nőnemű diák. A rendőrséget folyamatosan provokálják, minden áron vért akarnak a szervezők. A médiakampány is szuper: sikerült elterjeszteni azt a tévhitet, hogy a rendőrség bármilyen ellenintézkedése jogtalan. A rendőrség által lefogott embereket meg úgy állítják be, mintha legalábbis kivégzés várna rájuk.

Ez ugyanis fontos elem. A kis tüntetés naggyá varázsolásának fontos eszköze az áldozat. Vérnek kell folynia, a legjobb, ha valami gyerekkinézetű lány sérül meg véresen. “Zorbán már a kislányoktól is retteg, ezért vereti őket!” De legalábbis ki kell provokálni valakinek a letartóztatását. Aztán a következő tüntetés már lehet a “rendőri erőszak” ellen és a politikai foglyok” kiszabadításáért.

A fő baja a tüntetőknek Orbán személye, aki maga is egykoriban Soros gazda egyik főembere volt, így belülről ismeri az összes módszert. Ami miatt képes sikeresen ki is bújni ezekből a csapdahelyzetekből.

A kedvencem a Momentum képe volt a láthatón makkegészséges Tompos Mártonról, aki békésen beszélget a rendőrökkel, mindez “rendőri brutalitás”, “nem tudjuk mi van vele”, “tarts ki, Marci!” kommentekkel:


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »