Túl a hatodik hullámon

Túl a hatodik hullámon

Humorbonbonok az év utolsó napján: minden félnótásra tizenkét hatökör jut, Németország hamarosan bezöldül, na és persze hogyan aludjunk úgy egy konferencián, mintha mozgólépcsőn haladnánk felfelé?

A lakosság átoltottsága elérte a 125 százalékot

A két éve dúló koronavírus-járványnak immár a hatodik hulláma is lezajlott Európában, miközben a lakosság átoltottsága elérte a 125 százalékot.

A szakemberek szerint a teljes immunitás eléréséhez minimum 182 százalékos átoltottságra lesz szükség, mivel minden félnótásra tizenkét hatökör jut, ami jelentősen megnöveli a népesség számát.

A negyedik oltás felvétele után az epidemiológusok és virológusok megfigyelték, hogy a 30–45 év közötti férfiaknak megnő a fülük és az orruk, s ennek köszönhetően hamar visszanyerik a hallásukat és a szaglásukat. A hírt követően férfiak tömege vonult az utcára a kontinens fővárosaiban, követelve, hogy a másodlagos nemi jellegüket növelő oltásban szeretnének részesülni.

A zöld Németországért

Olaf Scholzot, Németország új kancellárját korábban, az előző kormány egyik belső vitájában egyik kollégája egy hupikék törpikéhez hasonlította. Mivel Scholznak van humora, nem kérte ki magának a minősítést, hanem megpróbált előnyt kovácsolni belőle. Ezzel ugyan magára ragasztotta a jelzőt, ám ez nem jelenti azt, hogy az új német kormányt le kellene becsülni.

Kék szín ide vagy oda, Németország hamarosan bezöldül.

A berlini kormány rövidesen betilt minden energiafogyasztásra alkalmas üzemet, eszközt és háztartási gépet. Ez alól csak a kézzel hajtott mákdaráló és a balkezes sörnyitó lesz kivétel. Ugyancsak tilos lesz a németeknek a karácsonyi ünnepek során az Ó Tannenbaum éneklése, mivel a fenyőfa azt az érzetet keltheti bennük, hogy a fát el lehet tüzelni, márpedig az új kormány hivatalba lépése óta tüzet rakni sem megengedett.

Biden, az álmodó

Hírdetés

Az amerikai karácsonyi könyvpiac új bestsellere lett Joe Biden elnök könyve, amelynek már a címe is izgalmas:

Hogyan aludjunk úgy egy konferencián, mintha mozgólépcsőn haladnánk felfelé?

A könyv részletesen leírja, hogyan kell szundikálni tárgyalás, gyaloglás, színpadra való bakugrások közepette úgy, hogy az ember ne törje ki a nyakát. A legizgalmasabb fejezetben az elnök azt a történetet is elmeséli, hogyan tudott édesdeden aludni egy tornádó magjában, miközben japán kamikazék köröztek a feje fölött. 

Áttörés a klímakonferencián

Az idén klímakonferenciát tartottak Glasgow-ban.

A küldöttek mintegy négyszáz repülőgépen érkeztek, sokan magángépen (akadt köztük, aki saját tankhajón), hogy megtárgyalják, hogyan kellene szabályozni a személygépkocsik károsanyag-kibocsátását,

valamint a tehenek által kibocsátott bélgáz mennyiségét. A nagy egyezkedés során megtárgyalásra került az is, hogyan segíthetnék az európai autógyártást, hogy elkerüljék a csiphiány miatti nagy leállásokat. Többen azt javasolták, hogy a beoltottak vállából vegyék ki a csipeket, és azzal pótolják a kiesést. Így a háromszor oltott, és a csipjüket feláldozó emberek között minden hónapban kisorsolnak egy-egy Dacia személygépkocsit.

Megjelent a Magyar7 2021/51-52. számában. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »