Lassan, de biztosan nyomul előre az orosz hadsereg

Lassan, de biztosan nyomul előre az orosz hadsereg

Az elmúlt 24 órában több mint 130 harci érintkezés történt Ukrajnában és az orosz erők több frontszakaszon „kisebb előrenyomulást” értek el – írja  a Lengyel Közszolgálati Rádió az IAR hírügynökség nyomán.

Egyre nehezebb a helyzet Csasziv Jar városa körül, ahol az ukrán csapatok továbbra is védekeznek a fölényben lévő ellenséggel szemben. Az orosz erőknek az elmúlt nap folyamán több mint egy kilométert sikerült előrenyomulniuk a város keleti peremén, de Avgyijivkától nyugatra is kisebb teret nyertek.

Hírdetés

Oroszország taktikai célja változatlan: a donbászi régió teljes elfoglalása. A jelentős veszteségek elszenvedése ellenére az orosz erők folytatják erőik feltöltését – jegyezte meg Pavlo Lokijcsuk katonai szakértő. Kiemelte, hogy 2022-ben Ukrajna jól kiképzett orosz katonákkal nézett szembe, akiknek becslése szerint mára csak mintegy 10 százaléka maradt az arcvonalban.

A jelentések szerint a harcokat most elsősorban a 2022-ben és 2023-ban mozgósított oroszok folytatják, akik az elmúlt évek harcai során tapasztalt katonákká váltak.

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »