Mirko Štefković nagybecskereki megyéspüspök a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott

Mirko Štefković nagybecskereki megyéspüspök a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott

Július 3-án, szerdán délelőtt Mirko Štefković, megyéspüspök Nagybecskereken, a püspökség épületében fogadta Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, akivel együttműködésük részleteiről egyeztettek.

Pásztor Bálint hangsúlyozta a nagybecskereki püspöknek, hogy a bánáti magyarok őrzik magyarságukat, kultúrájukat, hagyományaikat és rendkívül fontos számukra az egyházmegyével való szorosabb együttműködés, amiben a VMSZ az itteni magyarokat kiemelten támogatja.

Pásztor Bálint örömét fejezte ki, amiért a bánáti hívek Mirko Štefković személyében olyan főpásztort kaptak, aki már korábban, a Szabadkai Egyházmegyében végzett szolgálata során is tanúbizonyságot tett szakmaiságáról, közreműködőképességéről, emberséges hozzállásáról.

Hírdetés

Mirko Štefković püspök kifejezte örömét és háláját, amiért a VMSZ vezetője felkereste őt püspöki székhelyén. Elmondta, megtiszteltetésnek tartja a belé vetett bizalmat. Hangsúlyozta, hogy az egyházmegye minden hívőjének a szolgálatában fog állni, szorosan közreműködve legközelebbi munkatársaival, az egyházmegye papjaival. Kijelentette, továbbá, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak az egyházmegye fejlődédéhez, az itt élő emberek mindennapi életéhez.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Tomislav Dedović-Tomić

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »