Trump hatalmas migráns "deportálási műveletet" ígért, ha megválasztják elnöknek

Trump hatalmas migráns "deportálási műveletet" ígért, ha megválasztják elnöknek

Donald Trump volt amerikai elnök üdvözölte, hogy a szenátus elutasította a kétpárti egyeztetés után előterjesztett, határőrizetről szóló törvényjavaslatot, egyúttal kijelentette: ha megválasztják elnöknek, már hivatali idejének első napjától kezdve masszív „deportálási műveletet” fog végrehajtani.

A dél-karolinai Conwayben helyi idő szerint szombaton tartott gyűlésen Trump úgy fogalmazott: „Ne felejtsük el, hogy ezen a héten egy nagy győzelmet is arattunk, amelyet minden konzervatívnak ünnepelnie kell. Lezúztuk annak a csaló Joe Bidennek a katasztrofális nyitott határok tervét”.

A korábbi elnök – aki első győztes kampánya során azzal növelte népszerűségét, hogy megígérte, falat épít az Egyesült Államok és Mexikó közé – beszédében leszögezte: a migránsok kitoloncolása lesz az egyik prioritása.

Hírdetés

„Az első naptól kezdve véget vetek a Biden-kormány minden nyitott határpolitikájának, és az USA történetének legnagyobb belföldi deportálási műveletét indítjuk el. Nincs más választásunk” – fogalmazott.

A kongresszusban megrekedt megállapodás a bevándorlási reform mellett egy Ukrajnának és Izraelnek szánt további segélycsomagot is tartalmazott.

A Fehér Ház szombaton visszautasította a volt elnök megjegyzéseit, amelyek szerint nem védi meg a NATO-szövetségeseket egy esetleges orosz támadástól. Andrew Bates szóvivő, akit Trump kijelentéséről kérdeztek, azt mondta: „Gyilkos rezsimek inváziójának bátorítása legközelebbi szövetségeseink ellen megdöbbentő és zavarba ejtő – és veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonságot, a globális stabilitást és az amerikai gazdaságot”.  

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »