Trombitás utólag átírta cikkének címét: akkor most mégsem hazaárulás Ukrajna mellé állni?

Trombitás utólag átírta cikkének címét: akkor most mégsem hazaárulás Ukrajna mellé állni?

Mint arról beszámoltunk, elég nagy volt a zűrzavar és a tanácstalanság a Megafonos influenszerek, illetve fideszes beszélő fejek körében múlt héten csütörtökön azzal kapcsolatban, mit is mondjanak az oroszországi agresszióval kapcsolatban.

Cikkünkben a kormánypárti influenszerképző egyik oszlopos tagja, Trombitás Kristóf február másodikán írt, Ukrajna mellé állni hazaárulás című írására is reagáltunk, amelyben képes volt egy olyan – a pestitévés-origos-hírtévés „keménymag” körében feltehetően cinkos összekacsintást kiváltó, ám rendkívül visszataszító és a humánum ellen intézett aljas támadásként is felfogható – mondatot is kiböffentenie magából, hogy

„jó, azért Fekete-Győr Andrást ledobhatnánk Dombaszban, ha már ennyire harcolni akar”.
 

Őszintén érdekelt minket, hogy ha másért nem, az egyre súlyosbodó, brutális orosz invázió miatt esetleg nem lenne-e ideje annak, hogy tisztázza inkriminált mondatát, és egyszersmind kifejtse álláspontját. Noha erre nem került sor,

a perc-emberkék dáridójában önfeledten tivornyázó Trombitás fogta magát, és utólag átírta cikkének címét. 

Írásának eredeti, kijelentő módú címe helyett immáron egy kérdés olvasható: „Ukrajna mellé állni?”

Íme a műveletről készült fotó:

Fotó: Pénztáros Lőrinc Facebook oldal

Hírdetés

Az Orbán-tagozatos kisiskolás húzása ellenére egyébként jól látható, hogy a cikk URL-címében még mindig az „ukrajna-melle-allni-hazaarulas” szerepel.

Mint arról korábban beszámoltunk, Trombitás Facebook-hirdetéseire eddig amúgy több mint 61,5 millió forintot égettek el.

Orosz propagandát terjesztő Facebook oldal szerkesztőivel közös műsort vezet a Pesti TV-n

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Megafon által futtatott, magát korábban „Maori partizánnak” nevező Trombitás egy olyan, vasárnaponként jelentkező műsort is vezet a rendkívül gyér nézettséggel bíró Pesti TV-n, amiben a legdurvább putyini propagandát terjesztő Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevezetű Facebook oldal szerkesztőivel beszélget.

Fotó: PestiTV

A 444.hu mutatott rá, hogy az említett oroszbarát híreket közvetítő, szélsőségesen fideszes oldal múlt hét szombaton Ettől lehidalsz! Így bánik a „csúnya, gonosz Putyin” a hadifoglyokkal címmel közzétett videójában elvileg luhanszki területen elkapott ukrán hadifoglyok láthatóak.

A meglehetősen propagandaszagú, már 28 ezer megosztásnál és több mint 2,5 millió megtekintésnél járó kisfilmben azt akarják bemutatni, hogy az orosz katonák nagyon emberségesek viszonyulnak a hadifoglyokhoz, akik akár haza is mehetnek a családjaikhoz, ha leteszik a fegyvert.

Az ukrán-orosz háború történetének széles nyilvánosság előtti elmesélési módja egyébként igencsak aggasztó Magyarországon, az oroszbarát dezinformáció ugyanis az adófizetőknek évente 100 milliárd forintba kerülő közmédiában is jelen van.

A végén pedig – akárcsak legutóbbi cikkünkben – egy újabb kérdést adresszálnánk Trombitáshoz:

most akkor hazaárulás Ukrajna mellé állni, vagy sem?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »