Tragikus vége lett a 25 évvel ezelőtti szörnyű sportsérülésnek

Tragikus vége lett a 25 évvel ezelőtti szörnyű sportsérülésnek

45 éves korában elhunyt Travis Roy, a Boston University korábbi jégkorongozója, aki 25 évvel ezelőtt egy sérülés miatt tolószékbe kényszerült.

11 másodperc – ennyi idő telt el Travis Roy élete álmának beteljesülése és végzetes tragédiája között, írja az Index.

Hírdetés

A sportoló 1995. október 20-án mutatkozott be a Boston University-n, amely komoly mérföldkőnek számított az életében. 11 másodperccel később azonban már a jégen feküdt mozdulatlanul, mert egy rosszul sikerült ütközés miatt fejjel nekiesett a palánknak. Eltört a negyedik csigolyája, és örökre lebénult.

Miután kerekesszékbe kényszerült, két évbe telt, mire feldolgozta az eseményeket. Ezt követően létrehozta a Travis Roy Alapítványt, amely a hozzá hasonlóan gerincsérült embereket hivatott segíteni. 23 év alatt 9 millió dollárt gyűjtött, felét kutatásokra, felét rászorulók felszereléseinek fejlesztésére fordította.

A közelmúltban azonban romlott az egészségi állapota, többször is meg kellett operálni, ezekre a beavatkozásokra a szörnyű sérülése miatt volt szükség. Az utolsó műtét után komplikációk léptek fel, amikbe helyi idő szerint csütörtökön belehalt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »