Tovább titkolózik és menekül a CÖF

Tovább titkolózik és menekül a CÖF

Sem a Magyar Nemzet, sem a Hír TV nem mehetett be a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) csütörtök reggeli, a Hotel Benczúrban tartott sajtótájékoztatójára. Bár előzetesen regisztráltunk a MTI által is meghirdetett eseményre, mégis e-mailben azt közölték: „A meghívottak között Önök nem szerepelnek, ezért helyszíni megjelenésüket nem igényeljük”.

Ennek ellenére elmentünk az eseményre, a helyszínen azonban szintén akadályokba ütköztünk ismeretlen biztonsági emberek és a CÖF sajtós munkatársa személyében. Utóbbi sajnálatát fejezte ki, hogy nem mehetünk be. A sajtótájékoztatóra a közmédia, az Echo TV és a Magyar Idők munkatársai mehettek be. Az esemény után sem Fricz Tamás, a CÖF egyik alapítója, sem ifj. Lomnici Zoltán szóvivő nem indokolta meg, hogy miért nem vehetett részt a tájékoztatón a Magyar Nemzet és a Hír TV. Közölték, hogy nem nyilatkoznak, majd elhagyták az épületet. 

A kormányközeli „civilek” tartózkodása a sajtótól nem új keletű. A hét elején is kerestük őket, hogy adjanak tájékoztatást arról, mire költötte a CÖF-CÖKA az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől kapott, bő félmilliárd forintos támogatást. Az alapítvány hétfői kommünikéjében mindössze annyit közölt, hogy a támogatásból politikai plakátolásra egy fillért sem használtak fel, illetve, hogy az MVM a CÖF-CÖKA révén „a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál”. Arra viszont, hogy akkor mire ment el a pénz, illetve a korábbi plakátjaikat miből fizették, nem válaszoltak. Ifjabb Lomnici Zoltán megkeresésünkre hétfőn annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni, mert lapunkat „a Jobbik képviselőjének tartja”.

Hírdetés

http://mno.hu/

http://mno.hu/

 

A CÖF-CÖKA vezetősége egyébként épp a jobbikos Szávay István vasárnapi szavaira reagált, aki azt mondta: biztosak abban, hogy a tavaly téli „bohócos”, a Jobbikot és Vona Gábor pártelnököt lejáratni hivatott plakátkampány finanszírozására kapta a szervezet az összeget. Az MVM-nek egyébként két héten belül ki kell kiadnia, hogy mire adták a több mint félmilliárd forintot.

Az MTI tudósításából egyébként kiderült, hogy a zárt körű sajtótájékoztatón a CÖKA petícióban szólította fel az Európai Parlament petíciós bizottságát annak kivizsgálására, hogy mely uniós intézmény és vezető felelős a földközi-tengeri humanitárius katasztrófáért. „Úgy tűnik, az európai vezetők nem akarják elősegíteni a hatékony határvédelmet, miközben tárgyaltak az Európába évi egymillió migráns letelepítését szorgalmazó Soros Györggyel” – tartalmazza a petíció.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »