Törvénymódosítás: nem évül el a szexuális agresszió, az emberkereskedelem, a rabságban tartás, a kínzás és a kerítés bûncselekeménye.

A képviselőház csütörtöki döntése értelmében ezentúl nem évül el a szexuális agresszió, az emberkereskedelem, a kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem, a rabságban tartás, a kínzás és a kerítés bűncselkeménye. Az alsóház döntő házként szavazott.

Erről Alina Gorghiu szenátor, a PNL politikusa, a Büntetőtörvénykönyv módosításának egyik kezdeményezője beszélt a sajtónak. Mint kifejtette: két kezdeményező-társával (Iulia Scântei és Andronache Gabriel) nem akarják többet Romániát az emberkereskedelemről vagy a kiskorúak ellen elkövetett szexuális agresszióról szóló nemzetközi listák élén látni.

Hírdetés

Úgy vélte, ez a módosítás garanciát jelent arra, hogy ezentúl az elkövetők nem ússzák meg a felelősségre vonást és a büntetést oly módon, hogy addig húzzák az időt, amíg a tettük elévül.

Hozzátette: fontos módosításnak számít továbbá, hogy ezentúl 6 hónaptól 2 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók azok, akiknek tudomásuk van kiskorúak kárára elkövetett szexuális agresszióról, emberkereskedelemről vagy kihasználásról, de ezeket nem jelentik a hatóságoknak. (digi24.ro, hírszerk.)

Fotó: Alina Gorghiu szenátor. Forrás: Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »