Tombol a harmadik hullám a cseheknél, 30 ezer rendőr ellenőrzi a lezárt járásokat

Tombol a harmadik hullám a cseheknél, 30 ezer rendőr ellenőrzi a lezárt járásokat

Jelenleg a világon Csehországban a legmagasabb az átlagos hétnapos fertőzöttségi arány az egész világon lakosságarányosan, az országban folyamatosan nő a kórházban ápolt betegek száma.

A ma lépett életbe új korlátozó intézkedés értelmében senki nem hagyhatja el a lakóhelye szerinti járást, kivéve ha munkába megy vagy ha a hozzátartozójáról kell gondoskodnia, a rendet 30 ezer kivezényelt katona és rendőr biztosítja, akik az utakat ellenőrzik

– írja a 24.hu az Independent cikke alapján.

Hírdetés

Andrej Babis miniszterelnök szerint az a szigorítás célja, hogy elkerüljék az egészségügyi ellátórendszer teljes összeomlását.

Mint ismert, az országban már az iskolákat is bezárták és csak a létfontosságú üzletek lehetnek nyitva. Egyes szakértők úgy vélik, csak úgy lehetne megállítani a járvány terjedését, ha a munkahelyi kontaktusok számát csökkentenék, kifejezetten az iparban.

Csehországban jelenleg 7049 ember kórházban, közülük 1507-en voltak intenzív osztályon, eddig 1,24 millióan kapták el a betegséget és 20 469 áldozatot követelt a járvány.

Németország 15 ezer AstraZeneca-vakcinát küldött Csehországnak. A Babis-kormány egyébként az orosz Szputnyik V vakcina beszerzését is fontolgatja függetlenül attól, hogy az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyja-e addig.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »