Többen térhetnek vissza, de nem elegen (Útban az iskola felé)

Többen térhetnek vissza, de nem elegen (Útban az iskola felé)

Huszonnégy háromszéki községben és a városok közül Kovásznán minden oktatási egységben fizikai jelenléttel tanítanak hétfőtől és visszatérhet a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola több, mint ezer diákja is az iskolapadba. Több, mint huszonegyezer gyermek veheti az iskolatáskát, de tízezren továbbra is távoktatásban tanulnak – tudtuk meg a megyei tanfelügyelőségtől.

A tanügyi alkalmazottak átoltottsága nem sokat változott a múlt héthez képest, de ahol november 15–19. között az osztálytermekben és óvodai csoportokban tartották az órákat, foglalkozásokat, ott jövő héten is azonos marad a forgatókönyv. A helyzet amiatt változott, mert az oktatási minisztérium módosította a vonatkozó szabályzatot és azokban a közigazgatási egységekben, ahol a fertőzöttségi mutató három ezrelék alatti, vissza lehet térni a jelenléti oktatásra.

Hírdetés

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság tegnapi adatai szerint Kovászna, Szitabodza, Ozsdola, Dobolló, Kézdiszentlélek, Maksa, Kézdiszentkereszt, Lemhény, Zágon, Dálnok, Málnás, Szentkatolna, Nagypatak, Kézdialmás, Bodok, Csernáton, Nagybacon, Előpatak, Vargyas, Bárkány, Barátos, Nagyborosnyó, Gelence és Esztelnek fertőzési mutatója 3 ezrelék alatti, tehát ezeknek a községeknek minden faluja minden oktatási egységében lehetőség van a jelenléti oktatásra, míg huszonegy közigazgatási egységben, köztük négy városban csak azokban az óvodákban, iskolákban szervezhetik a tanítást fizikai jelenléttel, ahol az alkalmazottak átoltottsága eléri a 60 százalékot. A két hétre visszamenőleg számított lakossági fertőzési mutató Sepsikőröspatakon a legmagasabb (7,2 ezrelék) és Esztelneken a legalacsonyabb (nulla), a városokban is magas értéket jegyeznek: Sepsiszentgyörgyön 4,07 ezrelék, Kézdivásárhelyen 4,83 ezrelék, Baróton 4,88 ezrelék, Bodzafordulón 3,59 ezrelék.

Az iskolába, óvodába való visszatérés feltételeit betartva Háromszéken hétfőtől 210 egységben tanítanak fizikai jelenléttel, 52 városi tanodában és 158 falusi tanintézményben tizenkétezer, illetve több, mint kilenc és félezer gyermeknek csengetnek be valósan is, míg harminckilenc városi és hatvan vidéki óvodában, iskolában 10 558 gyermek otthonról követi a tanórákat.

(A minden egyes háromszéki óvodára és iskolára vonatkozó, hétfőtől érvényes forgatókönyv péntek estétől elérhető a megyei tanfelügyelőség internetes honlapján: isj.educv.ro.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »