Több tízezer euró igényelhető szlovák-magyar együttműködési projektekre Kassa és Besztercebánya megyében

Több tízezer euró igényelhető szlovák-magyar együttműködési projektekre Kassa és Besztercebánya megyében

Az önkormányzatok, iskolák, egyházak és nonprofit szervezetek ebben a hónapban még igényelhetnek támogatást a Kisprojekt Alaptól az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében. A hozzájárulás minimális összege 20 000 euró, maximális összege pedig 50 000 euró.

A támogatást Kassa és Besztercebánya megyéből, valamint négy magyarországi megyéből lehet igényelni. A TASR hírügynökséget Kassa Megye Önkormányzata tájékoztatta kedden.

A program célja a közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének javítása.

Hírdetés

Az adott prioritási tengelyre szánt támogatás keretösszege meghaladja a 790 000 eurót. A pályázatot a Via Carpatia Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás hirdette meg Kassa Megye Önkormányzatával és a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-vel közösen.

– fejtette ki Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke, hozzátéve: eddig 103 ilyen projekt nyert támogatást.

Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia igazgatónője figyelmeztetett: ez a harmadik, és ebben a programidőszakban az utolsó pályázati felhívás. A támogatható tevékenységek között szerepel a jelentős határon átnyúló hatással rendelkező stratégiák, tanulmányok, koncepciók és közös szakmai programok kidolgozása, az önkormányzatok közötti rendezvények és iskoláztatások szervezése, vagy a tapasztalatcsere.

Bővebb tájékoztatás a www.viacarpatia-spf.eu weboldalon található.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »