Több tíz késszúrással végzett áldozataival a gyilkos, a rendõrség körözi, de valószínûleg már nincs az országban

A iaşi-i ügyészség hétfőn egy marokkói származású fiatalember távollétében történő letartóztatásának elrendelését kérte, ugyanis őt gyanúsítják a múlt hét végén egy lakónegyedi villában holtan talált két fiatal ügyében.

A nyomozók forrásai szerint egy marokkói, de kanadai állampolgársággal is rendelkező férfi a fő gyanúsítottja a múlt hét végén a Moara de Vento utcai villában történt gyilkosságnak, de nem zárják ki, hogy már elhagyta Romániát.

A bírósági portál szerint a iaşi-i bíróság ügyészei távollétében elfogatóparancsot kértek Ahmed Sami El Bourdaki letartóztatására. A bíráknak döntést kell hozniuk az ügyben.

Hírdetés

Az Orvostani Intézet vezetője, Diana Bulgaru elmondta, hogy a boncolás megállapította, hogy mindkét esetben a szúrt sebek nagyon hasonlóak, és a fiatalok halála erőszakos volt.

„A lánynak 33 szúrt sebe volt, a férfinak 17. Az előzetes vizsgálatok nem mutattak ki kábítószer-fogyasztást. Az áldozatok testén nem voltak égési sérülések, bár a házban tűz volt. A sérülések szinte azonos helyeken történtek, nagyon hasonlítanak egymásra, mivel mindkét esetben a létfontosságú szerveket érintették. A lánynak mély sebei voltak, amelyek közül néhány a nyaki gerinc területére is kiterjedt. Erőszakos halált haltak mindketten” – mondta az AGERPRES-nek Diana Bulgariu, az IML vezetője.

A iaşi-i ügyészség közlése szerint péntekről szombatra virradó éjszaka két holttestet találtak egy iaşi-i lakóházban. Az egyik elhunyt, egy 25 éves marokkói férfi a Iaşi-i Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatója volt. A második elhunyt ennek a barátnője, egy 23 éves nő.

A gyilkosságot a rendőrök fedezték fel, akiket a fiú családja értesített a fiú esetleges eltűnéséről, ugyanis az áldozatnak december 10-én kellett volna Brüsszelbe repülnie. (Digi 24)

Nyitókép forrása: Ziarul de Iași


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »