Több mint nyolcvan menekültet találtak a máltai hatóságok egy bárkán

Nyolcvanegy menekültet vettek fedélzetre a máltai hatóságok egy bárkáról a sziget partjai előtt szerdán – számol be róla az MTI. Az illegális bevándorlók bárkája 24 órája került bajba.

Az olasz kormány bejelentette, hogy felhagy a líbiai parti őrség közvetlen finanszírozásával. Luigi Di Maio olasz külügyminiszter szerdán azt mondta, hogy országa kiképzést nyújt a líbiai parti őrség személyzetének, és hajókkal is ellátja az észak-afrikai államot, mindemellett kizárja a közvetlen finanszírozás lehetőségét. Mint mondta, Olaszország együttműködik a líbiai hatóságok Földközi-tengeren végzett kutató-mentő képességeinek a fejlesztésében, de mindez a tripoli vezetés illetékességi körébe tartozik a nemzetközi jog előírásainak betartásával. Di Maio kiemelte, hogy az együttműködés célja megfékezni az emberkereskedelmet.

Hírdetés

Olaszország és Málta is ragaszkodik ahhoz, hogy más uniós tagállamok is kivegyék a részüket a migránsok elosztásából, mondván, tisztességtelen, hogy a két földközi-tengeri országot magára hagyják a migránsok ellátásában és a menedékkérelmek elbírálásában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »