Több mint kétszázan megsérültek egy vonatbalesetben Malajziában

Frontálisan összeütközött két vonat Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban egy alagútban. A balesetben több mint 200 ember megsérült.

A helyi idő szerint hétfő esti szerencsétlenségnek nincs halálos áldozata, ám 21 sérültet továbbra is kórházban ápolnak; közülük 15-en válságos, hatan pedig életveszélyes állapotban vannak – derül ki a közlekedési minisztérium tájékoztatásából.

Wee Ka Siong közlekedési miniszter újságíróknak elmondta: a baleset azután történt, hogy az egyik automatizált, tehát vezető nélküli vonat, fedélzetén 213 utassal, az állomást éppen elhagyva frontálisan összeütközött az ellenkező irányból érkező vonattal. A szemből érkező vonatot ember vezette, aki a vasúttársaság egyik telephelyére igyekezett a rá bízott szerelvénnyel, amely javításra szorult – tette hozzá.

Hírdetés

A tárcavezető egy későbbi sajtótájékoztatón közölte: a nyomozók szerint lehetséges, hogy a vezető hibázott, s ez okozhatta a balesetet.

Wee tájékoztatása szerint a metróhálózatot működtető Prasarana Malaysia Berhad állami vállalatnak körülbelül három napig tarthat eltakarítani a romokat a baleset helyszínén és rendbehozni a vágányt.

Ez az első súlyosabb baleset, amely a 23 éve működő automatizált városi vasúti közlekedésben előfordult a délkelet-ázsiai országban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »