Több mint hétszáz gyerekek öltek meg az izraeliek Gázában

Több mint hétszáz gyerekek öltek meg az izraeliek Gázában

2023. 10. 14.

A Gázai övezetben 2215-re emelkedett az izraeli támadások halálos áldozatainak száma – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium szombaton.

A tájékoztatás szerint a halottak között 724 a gyermek. A sebesültek számát 8714-ben adta meg a minisztérium.

A legutóbbi jelentés szerint még 1800 körül volt a halálos áldozatok száma.

A Hamász vezette gázai kormány egészségügyi minisztériuma kiemelte, hogy az elmúlt 24 órában az izraeli légitámadások legkevesebb 324 ember, köztük 126 gyermek és 88 nő életét oltották ki, 1018-an sebesültek meg.

A Jordán folyó nyugati partján (Ciszjordániában) eddig 54 ember vesztette életét az összecsapásokban, 1100 sebesült meg – közölte a tárca.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg egytucatnyi elit Hamász-fegyverest ölt meg

Izraeli vadászgépek számos célpont ellen intéztek támadás a Gázai övezetben péntek késő este, több tucat palesztin Hamász-fegyveres halálát okozva – közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) sajtószolgálata szombaton.

A közlemény szerint az IDF csapást mért a Hamász  célpontjaira a Gázai övezetben, megölve a Hamász elit kommandós csapata, a Nuhba több tucat tagját.

A Nuhba a Hamász magas rangú tisztviselői által kiválasztott fegyveresekből álló kommandós egység, amely a múlt szombati betörés egyik vezető csapata volt.

A közlemény szerint az elmúlt 24 órában az IDF harcosai csapást mértek a Hamász hadműveleti főhadiszállására, ahonnan a szervezet légi tevékenységét irányították. A csapás során az IDF harcosai megölték Merad Abu Meradot, a Hamász légtérfigyelő rendszerének parancsnokát, aki az egyik fő felelős volt a Hamász-harcosok irányításáért az Izrael elleni támadás során.

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »