Több mint háromezer családnak segít az öngondoskodásban a Karitász

Több mint háromezer családnak segít az öngondoskodásban a Karitász

2022-ben is folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, melynek fókuszában a családok és idősek vannak. Az immár több mint tízéves programban idén 3600 családot ajándékoznak meg vetőmagokkal, országosan több mint 14 millió forint értékben. Most országszerte több száz rózsatövet is kapnak a családok.

A program során az országos központ támogatásával biztosított vetőmagcsomagokban összesen húsz féle zöldségmag található, többek között: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek.

Idén az Agrárminisztérium jóvoltából több száz, magyar szentekről elnevezett, Márk Gergely által nemesített rózsatövet is kapnak a családok.

Hírdetés

Az első családok Csanádapácán veszik át a vetőmagot és a rózsatöveket. Az eseményen jelen lesz Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára, Ancsa-Molnár Hajnalka, a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász irodavezetője, valamint Blősz Attila, a csanádapácai Nagyboldogasszony-templom plébánosa.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »