Több mint ezren nyújtottak be panaszt az oltások miatt az Alkotmánybírósághoz

Több mint ezren nyújtottak be panaszt az oltások miatt az Alkotmánybírósághoz

Az Alkotmánybíróság (Ab) közleménye alapján a HVG írta meg, hogy az elmúlt időszakban nagy számban fordultak az indítványozók az oltásokkal kapcsolatban. 970-en a védettségi igazolványhoz fűződő jogosultságokkal kapcsolatban nyújtottak be panaszt. A természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételei miatt 39-en, az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásával kapcsolatban pedig 220 fő nyújtott be panaszt az Alkotmánybírósághoz.

Az Ab közölte, az egyes ügyekben beérkező típusindítványokat az ügyrend rendelkezésének megfelelően kezeli. Ez azt jelenti, hogy a különböző típusindítványok közül csak az elsőként beérkezett panaszok indítványozói kapnak tájékoztatást arról, hogy az indítványt nyilvántartásba vették, és az előadó alkotmánybíróhoz került.

Hírdetés

Korábban egy egészségügyi dolgozó megtámadta a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételét szabályozó kormányrendeletet az Alkotmánybíróságon. Ezzel kapcsolatban a Népszavának a testület kommunikációs vezetője azt mondta, hogy a lépésnek nincs halasztó hatálya.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »