„El a kezekkel az RTVS-től”. Kormányellenes tüntetést hirdetett a PS

„El a kezekkel az RTVS-től”. Kormányellenes tüntetést hirdetett a PS

A kormány elvesztette gátlásait, Szlovákia az autokraták mintáját követi – jelentette ki a Progresszív Szlovákia (PS) mozgalom, amely újabb kormányellenes tüntetést hirdetett.

A tüntetésre május 2-án, csütörtökön 18:00 órakor kerül sor a pozsonyi Szabadság téren – tájékoztatott Michal Šimečka, a PS elnöke.

A tiltakozás fő témája az RTVS feletti hatalomátvétel lesz. Šimečka azt is hangsúlyozta, hogy a második nyugdíjpillérben lévő megtakarítások elrablása az emberektől szintén piros vonal a PS számára.

Hírdetés

„Ne hagyjuk, hogy Fico darabokra tépje országunkat. Ne hagyjuk, hogy kivezessen minket az Unióból. Mutassuk meg neki, hogy sokan vagyunk, és nem hátrálunk meg” – jelentette ki a PS elnöke.

Egyúttal Šimečka emlékeztetett arra, hogy Robert Fico (Smer) miniszterelnök „szemet vetett” arra a 15 milliárd euróra, amit az emberek a második pillérben megtakarítottak.

„Ha megpróbálják elrabolni az emberek pénzét, mi szembeszállunk velük. Ha szükség lesz rá, több tízezer embert viszünk ki az utcára, és ha kell, minden egyes nap tiltakozni fogunk – egészen addig, amíg szégyenkezve bocsánatot nem kérnek és nem hátrálnak meg” – hangsúlyozta Šimečka.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »