Több mint 300 millió euró a foglalkoztatás javítására

Több mint 300 millió euró a foglalkoztatás javítására

A fejlesztési tárca 317 millió eurót különített el a Szlovákia operatív programból a Pénzügyi ösztönzők a foglalkoztatásért nemzeti projektre. A munkaügyi minisztérium projektjének célja a foglalkoztatási esélyek növelése, különösen a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett lakossági csoportok körében.

“ A tartós munkanélküliség megoldása minden települést és várost érint. A projektnek a tartós munkanélküliekre, alacsony iskolai végzettségűekre, fogyatékkal élőkre, valamint fiatalokra való orientációja segít csökkenteni a munkanélküliségi ráta regionális különbségeit, és stabil és tartós munkaerőpiacot épít ki Szlovákiában” – mondta Richard Raši beruházási, regionális fejlesztési és informatizálási miniszter. A program 8 tevékenységet tartalmaz, amelyek között szerepel például a fiatalok szakmai gyakorlata, a vizsgára való munka, az egyéni vállalkozók támogatása, a súlyosan fogyatékos személyek munkaerőpiacon tartása vagy a munkahelyek akadálymentesítése.

Hírdetés

„Kimondottan rástartolunk azokra az emberekre, akik tartósan munkanélküliek, alacsonyan képzettek, fogyatékkal élők vagy kockázati csoportok, akik 30 év alattiak vagy 50 év felettiek. Igyekszünk mindezeket az embereket foglalkoztatni” – magyarázta Erik Tomáš munkaügyi, szociális és családügyi miniszter. Ebben a programidőszakban a Szlovákia Program forrásaiból támogatják a régiók fejlesztését a foglalkoztatás pénzügyi ösztönzésével.  

Az új európai alapok úgy készülnek, hogy az irányító szerv csak a mi minisztériumunk legyen, és megegyeztünk abban, hogy egyetlen projekt sem fog elszigetelten zajlani, hanem mindig együtt fogjuk csinálni, hogy az eredmény minél hatékonyabb legyen, a lehető legjobb hatással van a régiókra. Ez a projekt, amely az egyik legnagyobb országos projekt, abszolút megfelel a szakmai követelményeknek és módszertannak, amelyet a minisztérium támogat, és egyben tükrözi régióink igényeit”

– mondta Raši miniszter. A tárcavezető kiemelte, az otthonápolási szolgáltatásra 100 millió eurót, a terepen zajló szociális ellátásra 200 millió eurót, az aktivizálási munkára 2,6 millió eurót biztosítottak az év végéig.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »