Tizenöt járás fekete besorolású, köztük a Dunaszerdahelyi és a Galántai is

Tizenöt járás fekete besorolású, köztük a Dunaszerdahelyi és a Galántai is

Szlovákiában jelenleg 15 fekete besorolású járás van, ahol a legmagasabb, negyedfokú a CovidD-19 betegség terjedésének kockázata.

A Simonyi, Dunaszerdahelyi, Galántai, Szinnai, Nyitrai, Vágsellyei, Aranyosmaróti, Nagyrőcei, Rozsnyói, Báni, Vágújhelyi, Galgóci, Pöstyéni, Nagyszombati és Garamszentkereszti járásokról van szó. A kormány a szerdai (február 10.) ülésén hagyta jóvá, hogy hétfőtől az ún. Covid automatán belül megkülönböztetik a járásokat a fertőzöttségük mértéke szerint.

Hírdetés

51 járásban harmadfokú, bordó riasztás, tizenháromban pedig másodfokú, piros riasztás érvényes.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a Covid automata szerinti, fekete besorolású járásokban az iskolák zárva vannak, a bordó járásokban a megnyitásuk a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásától függ. A piros és rózsaszín járásokban az iskolák nyitva tartanak.

A fekete és bordó besorolású járásokban hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni. A vörös járásokban 14, a rózsaszín járásokban 21 napnál nem régebbi tesztre van szükség. A fekete járásokba tilos belépni, és tilos azokat elhagyni. A bordó, piros és rózsaszín járások közötti átjárás csak hét napnál nem régebbi, negatív teszt birtokában engedélyezett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »