Tizenhetedszerre sincs döntés (Az állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Tizenhetedszerre sincs döntés (Az állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Több mint három hónapos szünet után – 2021. november 23-án volt a legutóbbi tárgyalás – tegnap két órára tűzték ki a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított per tizenhetedik alapfokú tárgyalását, amely egyórás késéssel kezdődött, s érdembeli döntés ezúttal sem született.

A pénzügyminisztérium képviselője átadott a bírónak és a perben álló feleknek egy-egy példányt az időközben általuk elkészített beadványból, amelynek tanulmányozására a tárgyalást vezető bíró két hónapot szabott meg.

Hírdetés

Székely János ügyvéd kifejtette: eredménytelenül próbálkozott beszerezni a bíróság által kért telekkönyvi bejegyzést a brassói és a sepsiszentgyörgyi telekkönyvi hivatalokban, ahonnan azt a választ kapta, hogy keresse a Kovászna megyei, illetve a kézdivásárhelyi telekkönyvi hivatalnál.

A tegnapi tárgyaláson mind a négy perben álló fél védőügyvédje, illetve jogtanácsosa, Laczkó-Dávid Géza és Székely János, illetve a pénzügyminisztérium és a Romsilva állami erdészet képviselője is jelen volt. Ott volt továbbá Pál István közbirtokossági elnök, Lukács Attila, a közbirtokosság munkatársa, a Tekeres Kft. vezetője, Jakab Fancsali Kálmán plébános, címzetes esperes, valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának munkatársa, Percze László konzul.

Vasile Liviu Daniel ítélőbíró a következő tárgyalást május 3-ra tűzte ki.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »