Tizenhatszoros árajánlat érkezett a gázra több önkormányzatnak

Tizenhatszoros árajánlat érkezett a gázra több önkormányzatnak

Arra még nem született megoldás, hogy az önkormányzatok hogyan tudják kifizetni a gázszámlákat.

Megérkezett az MVM hivatalos ajánlata arra a közös nagyfogyasztói gázközbeszerzésre, amelyet tíz város, és egy budapesti kerület együtt versenyeztetett. Ez mintegy 260 ezer magyar polgár önkormányzati nagy intézményeit érinti – írta ki a Facebook-oldalára az egyik résztvevő város, Balassagyarmat polgármestere.

Csach Gábor bejegyzése szerint 1610,5 forint+áfás ajánlatot kaptak egy köbméter gázra, ez az eddigi 96,7 forintos ár 16,6-szorosa, írja a Telex.

Hírdetés

A polgármester szerint ezzel az árral Balassagyarmat hat intézményének, a Szent Erzsébet Idősotthon, az Oktatási Művelődési Központ és Könyvtár, a Tankonyha, a Városháza, a Nyitnikék óvoda és a Sportcsarnok ellátása nagyságrendileg éves szinten

bruttó 360 millió forintos többlet terhet jelent a városnak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta: az önkormányzatokkal folyamatosan tárgyalnak, de általános képlet nincs. A cél, hogy mindenki járjon óvodába, iskolába, és a szülők tudjanak dolgozni járni. A megoldások között szerepel az önkormányzatoknál hitelfelvételi lehetősége.

Balassagyarmat polgármesterének teljes Facebook-bejegyzése itt olvasható:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »