Tizedik alkalommal rendezik meg az 1Úton nemzetközi zarándoknapot

Augusztus 12-én közel száznegyven zarándoklatot szervez a jubileumi zarándoknap keretében a Mária Út Egyesület. Gyalogos, kerékpáros, kenus zarándoklatok is indulnak Ausztriában, a Felvidéken és a Délvidéken, valamint Erdélyben egy közös célért: a fiatalokért. Miért érdemes útra kelni, mit hozhat egy ilyen zarándoklat? – erről ír Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária-út koordinátora.

„Augusztus 12-e a lehetőség napja. Lehetőség arra, hogy ránézzünk saját magunkra, életünkre, kapcsolatainkra, miközben kiszakadunk a hétköznapokból. Elgondolkodhatunk, mit jelent számunkra a fiatalság, hogyan viszonyulunk a fiatalokhoz, a fiatalsághoz attól függetlenül, hogy melyik korosztályhoz tartozunk” – hív közös gondolkozásra és a zarándoklatra  a Mária-út koordinátora.

„Valóban türelmesek vagyunk velük, keresztény módon segítjük és szeretjük őket? Büszkék vagyunk rájuk, akkor is, ha nem az általunk elképzeltek szerint élnek? Meglátjuk bennük Isten teremtésének tökéletességét? Mit tudunk tenni értük? Valóban arra van szükségük? Mennyiben tudunk alkalmazkodni? Hogy állunk a saját fiatalságunkhoz? El tudjuk fogadni a másik korosztály sajátosságait?

Sok-sok kérdés merülhet fel bennünk egy igazi zarándoklat során, melyre akár ezen a napon, vagy máskor, akár egyedül vagy a zarándoktársakkal együtt kereshetjük a választ. Az útra kelés, az úton levés és megérkezés öröme mindenképp a miénk lehet, nem beszélve az ima erejéről, mert az elemzés mellett még fontosabb a ráhagyatkozás, segítség kérés és a hála kifejezése – a párbeszéd Istennel.”

Hírdetés

A szervezők azokat is hívják a zarándoknapba való becsatlakozásra, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak ténylegesen útra kelni. Az [email protected] e-mail-címre várják az imaszándékokat, melyeket továbbítanak az egyes zarándokszakaszokra.

Részletes információ az 1Úton honlapján, illetve a Mária Út Facebook-oldalán található.

Forrás és fotó: Mária Út Közhasznú Egyesület

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »