Tisztítsuk meg a környezetünket – KÉPEKKEL

Tisztítsuk meg a környezetünket – KÉPEKKEL

A Föld napja alkalmából szervezett szemétszedésnek több éves hagyománya van Medve községben, így nem volt kérdés, hogy idén áprilisban is megrendezésre kerüljön.

Az idei kezdeményezés a Csallóköz Natúrpark szervezethez köthető, amely a Duna-mente megtisztítását – Somorjától egészen Csicsóig – tűzte ki célul. Medve község is csatlakozott ehhez az akcióhoz, a lelkes jelentkezők szombaton reggel több csoportra osztódtak, hogy aztán megtisztítsák a kanális partokat, töltéseket és szélfogókat.

 

Egészen megdöbbentő és elszomorító látvány tárult a résztvevők elé. Egyes elszigetelt erdős részeken a fürdő-és hálószobák szinte teljes berendezései voltak kidobva, az elhasznált abroncsokról és a műanyag palackokról pedig már nem is beszélve.

Több tucat zsák szemét gyűlt össze, ami tekintettel ara, hogy nem egész egy évvel ezelőtt tartottak hasonló akciót, egészen elszomorítónak mondható. Az embereknek így a legkényelmesebb, és úgy állnak az egészhez, hogy nem az ő kidobott szemetükön fog múlni a föld jövője.

Hírdetés

A kidobott hulladék azonban amellett, hogy negatív hatással van a természetre, olykor rendkívül kellemetlen pillanatokat tud okozni. Számos bejelentés érkezett már a kellemetlen szagok miatt, melyet a felhalmozódott hulladék okozott. Többek között ezért is indult el több évvel ezelőtt ez az akció, ami amellett, hogy valami jót tehetünk a környezetünkért még a falu lakosságát is összekovácsolja.

 

Az idei évben is több tucatnyian vettek részt a szemétszedésen, a község különböző szervezetei képviseltették magukat.

Többen jelen voltak például a vadász, illetve a nyugdíjas szervezetből, valamint a helyi ifjúsági szervezet több tagja is bekapcsolódott az akcióba.

A hulladék gyűjtése nagyjából 11:00-ig tartott, ezt követően az önkéntesek a községháza teraszán fogyaszthatták el a jól megérdemelt vadgulyásukat. Ahogy Kulacs László, Medve község polgármestere is elmondta, folytatni szeretnék ezt a hagyományt, és a jövő évben is számítanak az önkéntesek segítségére.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »