Texas állam kormányzója szerint Joe Bidennek vissza kellene állítani elődje bevándorlási intézkedéseit

Texas állam kormányzója szerint Joe Bidennek vissza kellene állítani elődje bevándorlási intézkedéseit

Joe Biden amerikai elnök állítsa vissza elődje, Donald Trump bevándorlási intézkedéseit, ugyanis ez lenne a leghatékonyabb módja annak, hogy megfékezzék az illegális bevándorlók áramlását az Egyesült Államok déli határánál – mondta Greg Abbott, Texas állam kormányzója.

Ez a probléma a Biden-kabinet által elfogadott irányvonalak miatt csak tovább fog súlyosbodni

– fogalmazott a republikánus politikus vasárnap a Fox News amerikai hírtelevízióban.

Hozzátette:

Amit az elnök tehet, az az, hogy azonnal visszaállítja a korábbi adminisztráció által létrehozott ‘Maradj Mexikóban’ programot, folytatja a fal építését a határ mentén, és erősebb üzenetet küldhetne a bevándorlóknak, hogy ne jöjjenek ide.

Szakértők szerint Joe Biden hivatalba lépése óta több olyan kormányzati intézkedés is született,

amely arra ösztönözte a közép-amerikai migránsokat, hogy elinduljanak az Egyesült Államok felé.

Februárban az elnök hatályon kívül helyezte elődje, Donald Trump „Maradj Mexikóban” programját, amely ez idáig arra kötelezte a közép-amerikai menedékkérőket, hogy Mexikóban várják meg, amíg az amerikai hatóságok elbírálják a kérelmüket.

Biden ezenkívül leállította – a szintén Trump által prioritásnak tartott – mexikói határfal építését is.

A demokrata elnök újraindította azt a 2012-es bevándorlási programot, melynek értelmében megvédik azokat a fiatalokat a kitoloncolástól, akiket illegálisan bevándorló szüleik még gyermekkorukban vittek az Egyesült Államokba.

Hírdetés

A Biden-kabinet úgy döntött, hogy

a kísérő nélküli fiatalokat nem küldik vissza a határról.

Őket – az Egyesült Államokba való belépésük előtt – a határvédelmi ügynökség által létrehozott központokban helyezik el. Azonban ezek a létesítmények gyorsan elérték a kapacitásuk csúcsát, és a kormányzat nem volt képes olyan ütemben új központokat nyitni, amilyen létszámban a migránsok érkeznek a dél-nyugati határra. A republikánusok szerint

Biden visszatért az Obama-kormány – Donald Trump által szintén megszüntetett – „fogd el és engedd el” bevándorlási stratégiájához, amely szerint az országba törvénytelen úton érkezőket elfogásuk után szabadon bocsátották, és ők szabadlábon várhatták ki a sorsukról döntő bírósági tárgyalást.

Ezeket az intézkedéseket pedig – mint azt például a mexikói elnök is korábban megfogalmazta – meghívóként értelmezték a migránsok.

Ha visszatekintünk a demokrata elnökjelöltek vitáira, mindegyikük azt mondta, hogy ha megválasztják őket, akkor megnyitják a határokat és ingyen biztosítanak dolgokat bárkinek, aki átjön a határon 

– mondta Abbott. A kormányzó hozzátette:

Pontosan ezért tapasztaljuk a mostani beáramlást, amire a Biden-kormányzat nem volt felkészülve.

A jelenlegi kormány nem ért egyet ezekkel a kijelentésekkel, és megpróbálta áthárítani a hibát Donald Trump volt elnök kormányzatára. Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter korábban azt mondta, hogy

az előző kormány lebontotta annak a rendezett, emberséges és hatékony módját, amely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az Egyesült Államok törvényei szerint saját országukban élhessenek követeléseikkel.

Ez a mostani hullám nem hasonlít semmihez, a legnagyobb, amelyet valaha is láthattunk a határőrség történetében 

– ezt Brandon Judd, az Országos Határőrségi Tanács (NBPC) elnöke mondta néhány nappal ezelőtt, amikor kerekasztal-beszélgetésen vett részt a kongresszus republikánus tagjaival, texasi földtulajdonosokkal és a bűnüldöző szervek képviselőivel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »