Tegyük fel a piros orrot és nevessünk együtt!

Tegyük fel a piros orrot és nevessünk együtt!

Tegyük fel a piros orrot és nevessünk együtt! Mészáros Richárd2024. 06. 16., v – 10:03

Charlie Chaplin mondta, hogy nevetés nélkül a nap elveszett. Tudjuk, hogy a nevetés gyógyít, s nem lehet csak a fiatalok és az egészségesek kiváltsága – ez a Červený nos Clowndoctors polgári társulás bohócdoktorainak filozófiája. Húsz éve arra törekszenek, hogy örömet és vidámságot vigyenek a kórházakba. Hetven profi bohócdoktor 50 kórházat látogat rendszeresen és mosolyt csal a szeniorok arcára is.

Mosolyogni mindenki tud, s közben 17 izom aktivizálódik, de a borús arckifejezéshez háromszor ennyi izomra van szükség. Jó, ha tudja, hogy szemmel is lehet nevetni. A mosoly felolvasztja a jeget, megnyitja a szíveket és elűzi a félelmet. Örömet szerez azonban nem egyszerű. Szerencsére vannak szakemberek, akiknek az a küldetésük, hogy örömet, nevetést és reményt váltsanak ki. Ők a bohócdoktorok, akiknek munkáját két hétig a Lidl üzletláncba látogatók is támogathatták, ha piros orrot vásároltak. 

„Nagyra értékeljük a Lidl társaság döntését, hogy támogatja szervezetünket, és egész Szlovákiában árusították a piros orrot. A bohócdoktorok ezzel örömöt és nevetést váltanak ki” 

Hírdetés

– mondja Katarína Kouřilová, a Červený nos Clowndoctors polgári társulás marketingigazgatója. 

A „Hrdo nos nos!” kampány fő arca Miroslav Noga színész volt. „A humor komoly dolog, és a bohócdoktorokra ez kétszeresen érvényes. Ezért őszintén csodálom őket. Az egészség nem vásárolható meg, de a nevetés csodákra képes, gyógyít, meghosszabbítja az életet. Adjuk meg ezt a kórházban lévő gyerekeknek, akik reményre és örömre vágynak” – mondja. A cél világos volt: pénzt gyűjteni a klauniádára. De mi is ez? Az az idő, amit a bohócdoktorok a kórházakban töltenek. 

„Az öröm sokat jelent számunkra, mert az élet mosollyal teljes, és így megy jól a munka. A jó hangulatot másokkal is szeretnénk megosztani, ezért nagyon örülünk ennek a nagyszerű együttműködésnek” 

– mondja Tomáš Bezák, a Lidl Slovenská republika kommunikációs osztályának vezetője.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »