Techno-erőfitogtatás: már a YouTube is cenzúrázza Trumpot

A YouTube kedden közölte, hogy új tartalmat távolított el Donald Trump hivatalos csatornájáról, és legalább egy hétig blokkolja majd az új videók feltöltését az amerikai elnök oldalán.

A Google tulajdonában lévő vállalat szerint a döntés a Capitolium január 6-i ostroma miatt, „felülvizsgálat után, és lehetséges erőszakra való felbujtás fényében” született.

Hírdetés

„Tekintettel az erőszakkal kapcsolatos folyamatos aggodalmakra, korlátlan ideig letiltjuk a hozzászólásokat is Trump elnök csatornáján, ahogyan azt más csatornák esetében is tettük, melyeknél a hozzászólások szekciónál aggályok merültek fel” – tette hozzá Twitter-bejegyzésében a YouTube.

Nem a YouTube az első platform, amelyen cenzúrázni próbálják az amerikai elnököt. A január 6-i zavargások óta más komoly technológiai magánvállalatok közösségi média oldalai, így a Facebook és a Twitter is, Trump ideiglenes vagy végleges letiltása mellett döntöttek.

A héten a közösségi oldalak cenzúragyakorlatáról kérdezzük a hirado.hu olvasóit. Ön is szavazhat kérdésünkre ennél a cikknél.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »