Tarts velünk szezonális kihívásunkban!

Tarts velünk szezonális kihívásunkban!

Megérkezett a tavasz, egyre több és színesebb a helyi zöldségek, gyümölcsök kínálata. Végre itt az idő, nem kell tovább várnunk, csapjunk bele a helyben termesztett, szezonális tavaszi zöldségek habzsolásába! Csatlakozz Tavaszi habzsolás kihívásunkhoz április 20. és május 20. között és nyerj!

Ne keverd a szezont a fazonnal!

A kihívásban arra buzdítunk, abban támogatunk tippekkel, receptekkel és egy ingyenes webinárral, hogy minél többi helyi forrásból beszerzett szezonális zöldséget fogyassz. A kihívás során nincs konkrétan meghatározott mennyiség, alapvetően saját magadat kell legyőznöd.

A kihívás időtartama: április 20. – május 20.A webinár időpontja: április 20., 18:00

Webinár: szezonális és zero waste a konyhában

A fenntarthatóság és az egészség igenis egyszerre elérhető, ehhez pedig a szezonális és zero waste az út. Ezekre ad megoldásokat, tippek a webináron Szabó Adrienn dietetikus, a Magyar superfood című könyv szerzője. Lesz szó a szezonalitásról, lokalitásról, konkrét példákat mutatunk a pazarlás csökkentéséhez, a maradékok felhasználásához adunk tippeket, és különféle konyhai zero waste megoldásokat veszünk át együtt.

A webinár linkjét a regisztráció után küldjök el neked.

Ha nem tudsz részt venni a webináron, utólag is megnézheted, adomány ellenében.

Hírdetés

Válassz egyet a következő kihívások közül:

1. Heti 1 nap csak helyi és szezonális zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok.

2. Heti 3 napon legalább egy étkezéshez csak helyi zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok.

3. A hét minden napján legalább egy étkezéshez csak helyi zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok.

ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI! (április 5. – április 16. éjfél)A kihívás meneteRegisztrálj a kihívásba április 16. éjfélig!Megkapod a webinár linkjét minden fontos tudnivalót.Három hírlevelet küldünk hasznos tippekkel, receptekkel, amikból inspirálódhatsz!Kísérletezz, és oszd meg tapasztalataidat velünk. Használjátok posztjaitokban a #tavaszihabzsolas hashtaget!Töltsd ki a záró kérdőívet, amiben küldesz egy képet és megosztod velünk tapasztalataidat, hogy még jobbak legyünk!Amit mi adunkMindenkinek, aki kitölti a kihívás végén a záró kérdőívet, oklevelet küldünk a kihívás teljesítéséről.Mindenki, aki kitölti a kihívás végén a záró kérdőívet, ingyen hozzáférhet egy szabadon választott Tudatos Vásárlók termékteszthez. Jelenleg 33 féle fizetős teszt közül választhatsz most ingyen egyet a tesztek.tudatosvasarlo.hu oldalon.A kérdőívet kitöltők és képet beküldők között kisorsolunk összesen 10 db könyvet:Vida Kata: Idei. Hazai. Zöld. (A könyv bolti ára 4500 Ft)Szabó Adrienn (dedikálva): Magyar superfood (A könyv bolti ára 5990 Ft)Nem mindegy, mit eszel!

Élelmezésünk, élelem beszerzési rendszerünk óriási hatást gyakorol az éghajlatváltozásra, konzerválja a szegénységet, fokozza a természeti környezet pusztulását. Az éghajlatváltozás és globális kizsákmányolás az EU polgárainak a jövővel kapcsolatos aggodalmai között az első helyen áll. Az EU polgáraiként, magánszemélyként a mi felelősségünk is szerepet vállalni a világ előtt álló kihívások megoldásában.

Kövesd a #GoEAThical és az #OurFoodOurFuture hashtaget a Facebookon és az Instagrammon, oszd meg a kampányt másokkal is.

Ne tápláld tovább a kizsákmányolást! A pénzed szavazat!Képek forrása: canva.com

Ez a tartalom az Európai Unió #OurFood.OurFuture projektje keretében valósult meg, semmilyen tekintetben nem tükrözi az Európai Unió álláspontját.

Ez a poszt Tarts velünk szezonális kihívásunkban! először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »