Tárt kapukkal vár a Pázmány – A PPKE a felvidéki hallgatók számára is otthont jelent

Tárt kapukkal vár a Pázmány – A PPKE a felvidéki hallgatók számára is otthont jelent

A magyarországi felsőoktatási felvételik lezárultak, és aki sikerrel járt, már kezdheti is kollégiumot vagy albérletet keresgélni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara idén 1311 hallgatót vesz fel, ami 56 fővel több, mint tavaly. A nappali képzésben a legnépszerűbb szakok továbbra is a kommunikáció- és médiatudomány, a szociálpszichológia, valamint a pszichológia.

A levelező munkarendű képzések között ugyancsak a kommunikáció- és médiatudomány, továbbá a szociálpedagógia, a történelem és az anglisztika iránti érdeklődés növekedése a leginkább szembetűnő.  De mi van azokkal, akik nem érték el a megjelölt szakjuk ponthatárát?

Erre találták ki a pótfelvételi eljárást, amelyben a külföldi hallgatók ugyanúgy részt vehetnek, mint a rendes felvételiben. A Pázmányon is akad még pár hely, ahova sikerrel lehet pályázni, tehát nem kell csüggedni, ha eddig sehova se vettek fel!

A Pázmány BTK-n jelenleg is több felvidéki hallgatónk tanul, például Berek Veronika, aki régészhallgatóként már Erasmus-programban is részt vett, és megbecsült tagja egyetemi közösségünknek.

Karunkon a 2020/21-es tanévben budapesti és esztergomi képzési helyszínünkön is végeztek felvidékiek, tehát a Pázmány egyáltalán nem ismeretlen tőlünk északabbra sem!

Hírdetés

Akik most nem nyertek felvételt, azok számára július 29-től nyílt meg a pótfelvételi időszak egészen augusztus 9-ig. Ebben az eljárásban csak egy intézmény egyetlen képzését lehet megjelölni, viszont azok is jelentkezhetnek, akik az idei felvételi időszakban egyáltalán nem jelentkeztek eddig a felsőoktatásba. (A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 22-én meghatározott ponthatárnál.)

A külföldön érettségizettek számára sem tartogat különösebb nehézséget a jelentkezés, hiszen a külföldi érettségi dokumentumokat is ugyanúgy fel lehet tölteni a felvi.hu rendszerébe.

A Felvételi Tájékoztató 5. fejezete szól a külföldi intézményben szerzett végzettségekről.   Pontszámítás külföldi középiskolai végzettségekből   Külföldi felsőfokú végzettségek továbbtanulási célú elismerése   Az elismeréshez szükséges dokumentumok

A Pázmány nemcsak Budapesten, hanem nagy királyaink egykori székhelyén, Esztergomban is jelen van óvó- és tanítóképző szakjaival illetve több posztgraduális kurzussal. A várost nem kell bemutatni az érsekújvári és a lévai járásban élőknek, hiszen a város a Mária Valéria híddal a Felvidék illetve Magyarország kapujaként működik – kinek-kinek otthona felől szemlélve.

Gyere Te is a Pázmány BTK-ra, legyél egy szuper közösség tagja! Hagyomány, tudomány, Pázmány!

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »