Tarkovič állásába került a szlovákok veresége

Tarkovič állásába került a szlovákok veresége

A szlovák labdarúgó-válogatott nagy meglepetésre 1:0-s vereséget szenvedett Kazahsztántól Nagyszombatban, a Nemzetek Ligája C divíziójának mérkőzésén. A kudarc a szövetségi kapitány állásába került.

„A Kazahsztán elleni vereség nehéz és megalázó számomra. Úgy gondolom, hogy a fehéroroszok elleni újvidéki mérkőzéshez képest javult a teljesítményünk, a tizenhatosban viszont nem voltunk elég élesek, a bekapott gólnál pedig egy olyan szituációban mondtunk csődöt, amire kifejezetten készültünk. A gól kicsit térdre kényszerített minket és utána Škriniar sérülése sem segített rajtunk. A szünet után felélénkült a játékunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de nem voltunk elég effektívekˮ – összegezte a mérkőzést Štefan Tarkovič.

Hírdetés

A vereség hatására a trénert kedd délután menesztette állásából a Szlovák Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága. Egyúttal az is eldőlt, hogy a hátralevő két júniusi NL-meccsen Tarkovič két asszisztense, Marek Mintál és Samuel Slovák irányítja majd a válogatottat. Ján Kováčik, a SFZ elnöke elmondta, szlovák vagy cseh utódban gondolkodik.

A szövetségi kapitány a lehangoló szurkolói kulisszáról is szót ejtett a meccs után, miután a nagyszombati stadionba csak 4000 néző látogatott ki, a nagyjából 200-250 kazah szurkoló pedig a mérkőzés nagy részében hangosabb volt a hazaiaknál. „Negatív élmény volt a füttyszó és a fújolás, de ha 1:0-ra kikapsz Kazahsztántól hazai pályán, akkor az emberek nem fognak tapsolni. Ilyesmi csak Magyarországon történik meg. A szurkolók reakciója érthető.ˮ


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »