Tankó Vilmos megegyezett a PS-szel, a liberálisok táborát fogja erősíteni a parlamentben

Tankó Vilmos megegyezett a PS-szel, a liberálisok táborát fogja erősíteni a parlamentben

Tankó Vilmos képviselő a Progresívne Slovensko (PS) frakciójának tagja lesz – ezt csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be Michal Šimečkával, a PS elnökével. A frakció így 33 tagúra bővül. Tankó a Slovensko listáján jutott be a parlamentbe, augusztus végén lépett ki a Slovensko, Za ľudí, KÚ-frakcióból, azóta független képviselő volt.

Tankó a szegénység és a rasszizmus elleni harccal, továbbá ifjúsági és a sporttal összefüggő kérdésekkel fog foglalkozni.

„Ifjúságpolitika, sport, szociális kérdések, egyenlőség – ezeket a témákat viseli a szívén. Csupa olyan kérdés, amelyek fontosak a Progresívne Slovensko számára”

jelentette ki Šimečka, aki Tankóról elmondta, hogy élsportoló, bokszoló, olimpiai résztvevő, akinek a szegénységgel és megkülönböztetéssel, a gyűlölettel is meg kellett küzdenie.

Hírdetés

Tankó a Slovensko, Za ľudí, KÚ-ból való távozása után leszögezte, nem fogja támogatni a kormánypártokat.

„Semmilyen körülmények között nem lépek be egyik kormánypárti frakcióba sem”

mondta, hozzátéve, hogy le kell győzni ezt a kormányt. Elmondása szerint azért lépett be a PS-be, mert a legnagyobb ellenzéki frakció.

A liberálisok képviselőjeként emberi jogi kérdésekkel, ezen belül a szlovákiai kisebbségekkel, a szegénység enyhítésével, a menstruációs szegénységgel, a nők és a férfiak bérének kiegyenlítésével, valamint a gyerekeiket egyedül nevelő szülők segítésével kíván foglalkozni.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »