Lezárt fővárosi Duna-híd, leálló villamos-, vasúti és autós közlekedés – íme, a tudnivalók a nagy ferencvárosi kiürítésről

Lezárt fővárosi Duna-híd, leálló villamos-, vasúti és autós közlekedés – íme, a tudnivalók a nagy ferencvárosi kiürítésről

Egy tonnás bomba került elő a városrészben. A tűzszerészek fogják hatástalanítani, előtte a rendőrség kiüríti az érintett területet, és leáll a vonatközlekedés is Kelenföld és Ferencváros között.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Budapest IX. kerületében, a Soroksári utat átszelő vasúti összekötő híd töltésének bontásakor egy 1 tonna össztömegű, amerikai gyártmányú, második világháborús légibomba került elő. A robbanóeszköz biztonságos elszállításához annak helyszíni hatástalanítása szükséges, amelyet tervezetten október 5-én, szombaton, a délelőtti órákban hajtanak végre a katonák.

Emiatt a rendőrség kiüríti és lezárja a környező 600 méteres sugarú területet, ez viszont azt jelenti, hogy például a Soroksári út, illetve a Könyves Kálmán körút környékbeli részein sem lehet majd autóval közlekedni, nem fog járni ezen a szakaszon az 1-es villamos, ahogy zárva lesznek itt az üzletek is.

Az érintett városrészen található ingatlanokat, üzleteket, telephelyeket és intézményeket 2024. október 5-én 10 órától mindenkinek el kell hagynia, a területet várhatóan 17 óráig teljesen lezárják: ott tartózkodni, oda behajtani nem lehet – figyelmeztet a rendőrség.

Kiürítik és lezárják 2024. október 5-én 10 órától 17 óráig a Duna vonala – Vágóhíd utca – Soroksári út – Máriássy utca – Mester utca (Könyves Kálmán körút) – Külső-Mester utca – Földváry utca valamint annak meghosszabbítása vonalában a Duna felé – Koppány utcában található üzemanyagtöltő állomás magasságában a Dunáig határolt területet.

A zárásba beleesik a Rákóczi híd teljes szélességben, illetve a Déli összekötő vasúti híd is. A Vágóhíd utcán, valamint a Mester és Külső-Mester utcán a közlekedést nem korlátozzák.

Hírdetés

Mindez térképen:

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1sRtqAZEOJWdEIBDDIx8V82YhH3c-MKk&ehbc=2E312F

A Mávinform közölte: azon a szombaton, várhatóan 12-16 óra között szünetel a vonatközlekedés Budapest-Kelenföld és Ferencváros között.

A hatástalanítás ideje alatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, illetve a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal távolsági vonatai – az InterCityk, a nemzetközi vonatok, railjetek -, valamint a G43-as és az S36-os járatok a tervek szerint rövidebb, illetve terelt útvonalon, Budapest-Kelenföldig, vagy a Keleti helyett a Déli pályaudvarig közlekednek majd.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet majd tovább utazni.

A vasúttársaság azt javasolja utasainak, ha tehetik, akkor a hatósági zárás előtti délelőtti vagy az azt követő esti időszakra tervezzék utazásukat, amikor a megszokott útvonalon, kevesebb átszállással érhetik el úti céljukat.

Az érintett vonatok közlekedéséről a MÁV honlapján, a mobiltelefonos applikációban, a Facebookon, továbbá a megszokott online, állomási és fedélzeti eszközökön lehet tájékozódni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »