Sztrájkõrséget állnak az egészségügyisek egy európai színvonalú egészségügyért

Sztrájkõrséget állnak az egészségügyisek egy európai színvonalú egészségügyért

Az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet szeretne kicsikarni az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség, ezért kedden sztrájkőrséget állnak a parlament épülete előtt.

Az érdekvédelmi szervezet tagjai ezzel pontosabban azt szeretnék elérni, hogy a költségvetési törvényt úgy módosítsák, hogy az minőségi egészségügyet biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt.

Hírdetés

A Sanitas Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a rövidesen a parlament elé kerülő államháztartási törvény „ismét a lista végére helyezi az egészségügyet” költségvetési kiadások tekintetében – írja az Agerpres.

„A kormány bebizonyította, hogy ugyanolyan közönnyel kezeli ezt az életbevágóan fontos ágazatot, mint a korábbi kabinetek” – fogalmaznak a Sanitas képviselői. Ugyanakkor felkérik a parlamentet, módosítsa a kormány által elfogadott tervezetet úgy, hogy az „minőségi, az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet” biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt.

A kormány hétfő este elfogadta a 2021-es költségvetési törvény tervezetének végső formáját, amelyet a Törvényhozási Tanács is jóváhagyott.

Ludovic Orban képviselőházi elnök korábbi bejelentése értelmében a tervezetet vélhetően a keddi nap folyamán kapja meg a parlament. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »