Szövetségesek a rajtvonalon állva, várva…

Szövetségesek a rajtvonalon állva, várva…

Sok felvidéki magyar ember szerint Gyimesi Györgynek gyorsan át kellene igazolnia az OĹaNO-ból a Szövetségbe, egyelőre a megalakulásáig valamelyik elődpártjába, hogy ne kívülről bomlasszon, hanem belülről tudásához és lelkesedéséhez mérten építkezzen, szervezkedjen a többiekkel együtt konstruktív módon. Emellett még nyugodtan maradhatna független parlamenti képviselő.

Sokan tartják úgy, hogy Gyimesi fontos, magyarérdekekkel összefüggő véleményeket hangoztat. Ezekre a felvidéki magyarság nagy része ki van éhezve, személye pedig nem köthető a közelmúlt kétes értékű vegyes pártpolitikájához, sőt aprítja is árulóknak titulálva őket. Néha ugyan mellé lő, de igyekszik szókimondó lenni. Az MKP-szkeptikusoknak is megfelel a személye, mivel új fiú a politikában, nincs politikai előélete. A magyar nemzetiségű parlamenti képviselőnek ezért egyre több követője van, ezzel viszont akaratlanul is az OĹaNO táborát erősíti, mert ennek a pártnak a tagja és parlamenti képviselője. Minden olyan témát igyekszik meglovagolni, amivel a kör közepén állva bizonyos időközökben fel tudja hívni magára a figyelmet. A szlovák nyelvű média számára is felkapott, talán benne látják az ékverés lehetőségét az egyesülendő magyar pártban. A magyar térfelen is megjelent egy FB-os Gyimesi- kommandó, lakájmédiája is mindig bevetésre kész.

Sok felvidéki magyar szerint viszont már egy ideje nem az egyszerű emberek között lenne a helye, mivel ott elszürkül a hangja, magányos farkassá válik, párttársai nem lesznek a segítségére elképzeléseinek megvalósításában. Erre egy magyar pártközeg, egy szövetségi párt sokkal alkalmasabb lenne, egy erős politikai háttérrel nagyobb hangsúlyt kaphatna a mondanivalója. Kérdés, mennyire csapatjátékos Gyimesi, nem felel-e meg neki jobban egy rambós, magányos harcos szerep, ami kisebb felelősséggel jár, kevésbé kérhető számon rajta az esetleges eredménytelenség. Én megmondtam, csak nem volt sajnos foganatja alapon…

Hírdetés

„Jómagam a valódi, hiteles képviselet megteremtésében, nem pedig közösségünk újbóli megosztásában vagyok érdekelt.” – írja FB-os bejegyzésében a képviselő. Az utóbbinak nagyon örülni kellene, hiszen eddig úgy tűnt, nincs nagyon az ínyére a teljes összeborulás, amiben talán nehezebben tudná megtalálni a helyét. De ha nem a megosztásban, akkor minden bizonnyal az összefogásban érdekelt, ami viszont jó hír! Viszont így, hogy az OĹaNO-ban fejt ki politikai tevékenységet, akaratlanul is hozzájárul közösségünk újbóli megosztásához, hiszen követői vannak, akik közül többen ugyanúgy, mint legutóbb a szlovák pártra szavazhatnak, és ezzel kész az új megosztás!

És mi számít valódi, hiteles képviseletnek Gyimesi szerint? Azt írja válaszként a bejegyzéséhez fűzött kérdésre, hogy a Szövetséggel nincs gond, teljesen addig, míg nincsennek ott az áruló hidasok. Viszont úgy emlékszem, kb. egy éve még azt jelentette ki, hogy a Most-Hídnak nem az ideológiájával van a baj, hanem a gazdasági hátterével….

Hát nem tudom, akkor most hogyan is legyen a jövőben?! Árulózzuk továbbra is reggel, délben, este az egyik jövőbeli szövetségest, szabaduljunk meg tőlük an bloc a szavazóikkal együtt, vagy csak a kétes hírű gazdasági hátterétől határolódjunk el, a vegyes ideológia pedig simán megférhet a másik kettő etnikai jellegű politizálása mellett? Dönteni kellene végre valahára! 

Jelen pillanatban mindenkire nagy szükség van a Szövetségben: az MKP-ra, mint a nemzeti-konzervatív vezérfonálra, az önmagát ugyancsak konzervatívként meghatározó Összefogásra, a Most-Híd választóira is, de még a Magyar Fórumhoz tartozókra, és a harcos Új Egység mozgalom szimpatizánsaira is, ugyanúgy, mint a civil szervezetekre, valamint Gyimesi György képviselőre is a rajtvonalon. A széles összefogás legnagyobb hajtóerejének, az MKP-nak a vezetője pedig álljon a Szövetség élére! És mivel nagyon ketyeg az óra, az emberek már kezdenek türelmetlenkedni, igyekezni kellene sürgősre fogni a pártfúziót és szorosabbra a gyeplőt! Nehogy elszabaduljanak a lovak és szétszéledjen a nehezen összeterelt ménes!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »