Szőnyegtisztító gép – vajon melyik az ideális? (X)

Szőnyegtisztító gép – vajon melyik az ideális? (X)

Ha otthonunkban szükség van egy alapos szőnyegtisztításra, evidens, hogy egy porszívót választunk e feladatra. De ez akkor is igaz, ha épp valamilyen kárpitot szeretnénk kitakarítani.

Ám valljuk be, az otthoni használatra szánt berendezések csak lakásban alkalmazhatóak. De mi van akkor, ha egész irodaházakat, áruházakat vagy épp iskolákat kell kitakarítanunk? 

Ilyenkor kerülnek a képbe az ipari használatra szánt szőnyeg- és kárpittisztító gépek. Mivel ezek sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, illetve sokkal strapabíróbbak, mint hagyományos társaik, ezért képesek felvenni a harcot a piszkos padlóburkolatokkal, kárpitokkal, irodai székekkel, utasülésekkel szemben. 

De vajon milyen berendezést érdemes választani? Cikkünkkel segítséget nyújtunk a választáshoz! 

Milyen típust válasszunk? 

Manapság már számos módja van a szőnyegek tisztításának, ezért értelemszerűen különböző típusú gépekkel találkozhatunk a piacon. 

Első lépésként külön kell választanunk a vizes, illetve a száraz takarítógépeket. 

Hírdetés

A vizet használó gépeknek általában van egy vizes, illetve egy vegyszeres tartálya. A működése során a berendezés kinyomja magából a vegyszeres vizet, majd ezt követően a koszos víz visszaszívására is alkalmas. 

Bár ez is egy hatékony technológia, a mélyen fekvő szennyeződések eltávolítására inkább a száraz szőnyegtisztítást szokták javasolni a szakértők. De nemcsak a szennyeződések eltávolítását könnyíti meg, hanem a tisztítás végén szinte száraz felületet kapunk. Ez azért előnyös, mert nem kell várnunk a felület megszáradására, illetve nem kell bosszankodnunk amiatt sem, hogy a vizes felület könnyebben bekoszolódik. 

A szőnyegtisztításhoz alkalmasak még a gőzzel dolgozó berendezések is. Ezeket akkor érdemes bevetni, ha nagyon makacs, zsíros szennyeződésekről van szó. Ezek a gépek nem csak megtisztítják az adott felületet, de fertőtlenítik is. 

Tippek kölcsönzéshez

Lehetséges, hogy munkánk során csak rövid ideig tudnánk használni a szőnyeg- és kárpittisztító gépet. Ez esetben sokkal jobban megéri a kölcsönzés. 

Amennyiben úgy döntünk, hogy szeretnénk valamilyen eszközt használni, akkor első lépésként érdemes megnézni a takarítógép kölcsönzést, mely ma már számos nagyvárosban érhető el. Ettől egyáltalán nem kell tartani, ugyanis a dolgozók tájékoztatnak az összes fontos dologról az adott berendezésekkel kapcsolatban. Ha biztosra akarunk menni, akkor akár leírást is kérhetünk. 

Érdemes ezeket az információkat szem előtt tartani, és ezek mentén alkalmazni a gépet, mivel sajnos ellenkező esetben meghibásodhat, vagy egyéb probléma léphet fel, amelyet jellemzően a bérlőnek kell megtérítenie. 

Ha tehát munkánk során szükségünk lenne egy szőnyeg- és kárpittisztító berendezésre, a felsorolt szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás során. De ha viszonylag ritkán használnánk a gépet, úgy jobb a kölcsönzés mellett dönteni. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »