Szlovákián és Csehországon keresztül csempésztek migránsokat, az osztrák rendőrség fogta el őket

Szlovákián és Csehországon keresztül csempésztek migránsokat, az osztrák rendőrség fogta el őket

Több mint 700 szíriai, libanoni és egyiptomi illegális migránst szállított Szlovákián és Csehországon keresztül Ausztriába az a csempészbanda, amelynek tagjait az osztrák rendőrség a minap letartóztatta. 15 bűnözőn kattant a bilincs.

Minden migránstól 4-5 ezer eurót kértek “szolgáltatásaikért” cserébe, így több mint 2,5 millió euróra tettek szert. Ausztriába a Mistelbach-i határátkelőn keresztül jutottak. Többnyire személyautókban csempészték őket, amelyet Magyarországon és Ausztriában vásároltak. A migránsokat végül Bécs északi végében tették ki.

A migránsok a rendőrségnek azt vallották, hogy Németországba akartak eljutni, tovább akartak tehát utazni, néhányukért pedig rokonaik jöttek volna el Ausztriába.

Hírdetés

A rendőrség október óta vizsgálódik az ügyben, november közepétől figyelték meg a gyanúsítottak autóit. Egy autóba 12-15 migránst zsúfoltak be. A legnagyobb “szállítmányt” november 16-án regisztrálták, akkor a szerb-magyar határról 25 személyautóval egyszerre 300 embert próbáltak bevinni Ausztriába. Akkor a hatóságoknak 14 autót sikerült feltartóztatniuk. A sofőrük megpróbáltak kereket oldani, az egyikük menekülés közben közúti balesetet okozott. A múlt csütörtökön pedig egy csempészt fogtak el, aki a magyar és az osztrák hatóságok elől is menekült.

A sofőröket hirdetéseken keresztül toborozták az értelmi szerzők Moldáviában, Ukrajnában, Üzbegisztánban és Lengyelországban. Havonta 2000-3000 eurót kaptak kézbe. Az osztrák rendőrség további bűnrészesek után kutat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »