Szlovákiában februárban csaknem 11,5 millió euró értékben adtak el kriptovalutákat

Szlovákiában februárban csaknem 11,5 millió euró értékben adtak el kriptovalutákat

Február folyamán Szlovákiában csaknem 11,5 millió euró értékben értékesítettek kriptovalutákat. „Ez a mennyiség kétszeres növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, azaz,  a kriptovaluták értékesítése a szlovák piacon megduplázódott a tavalyihoz képest” – mondta Martin Stránsky, a Bitstock.com kriptovaluták kereskedelmi igazgatója.

Összehasonlításképp, Csehországban a kriptovaluták februári értékesítése 900 millió CZK volt (34 millió euró), ami hatszor nagyobb, mint tavaly februárban. A keresletet elsősorban a bitcoin és más kriptovaluták árfolyamának emelkedése hajtotta. Jelenleg a bitcoinnal több mint 50 000 USD (42 000 euró) áron kereskednek a piacon. A Coindesk webhelye szerint például hétfőn (március 8.) ez a kriptopénz több mint 5% -kal erősödött. Január eleji minimum állapota óta az ár csaknem 85% -kal lett magasabb.

Hírdetés

A Bitcoin január 4-én volt az idei mélyponton, amikor 27 734 dollárért lehetett eladni. Ellenkezőleg, az idei maximum február 21-re tehető, amikor az ára 58 000 USD fölé emelkedett.  

A közelmúltban nemcsak a kisbefektetők, hanem a nagyobbak is befektetnek ebbe a kriptovalutába. Az érdeklődés a bitcoin iránt növekszik a központi bankok expanziós politikája miatt is, amely aggodalmakat vet fel a hagyományos megtakarítások és a pénz önmagában történő leértékelésével, valamint a kamatlábak csökkenésével kapcsolatban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »