Szlovákiába látogat Ursula von der Leyen, hogy Ukrajnáról egyeztessen

Szlovákiába látogat Ursula von der Leyen, hogy Ukrajnáról egyeztessen

Csütörtökön (március 3.) Szlovákiába látogat Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke. Ezt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök jelentette be a szerdai kormányülés után. Hozzátette: a találkozó fő témája Ukrajna helyzete lesz.

Heger megjegyezte, hogy intenzív kommunikációt folytat Denisz Smihal ukrán kormányfővel. Elmondása szerint az ukránok hálásak a szlovák segítségért és támogatásért. „Tudatosítani kell, hogy Ukrajna ma védekezik, a saját területét és a szabadságát védi, amelyet az Orosz Föderáció nagyon durván megsértett, ennek pedig sajnos súlyos következményei vannak az ártatlan civilekre nézve is” – mutatott rá a miniszterelnök. Egyben köszönetet mondott minden szlovák állampolgárnak, aki segíti az ukrán menekülteket.

Hírdetés

Heger a szankciókkal kapcsolatban kijelentette: egyértelműen ki kell fejezni, hogy békét akarunk. „Ezért ma kiemelt szükség van mindenféle szankcióra, hogy megmutassuk Vlagyimir Putyinnak, az Orosz Föderációnak és másoknak is, akiknek a jövőben eszükbe jutna megtámadni egy demokratikus országot bármilyen katonai eszközzel, hogy mi vár rájuk” – fejtette ki a kormányfő.

Heger beszélt arról is, hogy nem csak ukránok menekülnek a háború elől, hanem más országok állampolgárai is, akik hazafelé tartanak. Hozzátette: segítenek nekik eljutni a legközelebbi repülőterekre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »