Szlávik János: nem akadályozható meg, hogy idejöjjön az új mutáns

Szlávik János: nem akadályozható meg, hogy idejöjjön az új mutáns

A Dél-pesti Centrumkórház már beoltott infektológus főorvosa úgy véli, a vakcinagyártók bő egy hónap alatt reagálni tudnak a koronavírus új változataira is.

Fontos, hogy minél többen beoltassák magukat koronavírus ellen – erről beszélt a Dél-pesti Centrumkórház infektológus osztályvezető főorvosa vasárnap este az ATV-ben.

Szlávik János kijelentette, Magyarországon magas az oltásellenesek száma, és a jelenség az egészségügyi dolgozók körében is jelen van, ezért nem magas az ő körükben sem az átoltottság.

Úgy látja, az oltási kapacitás rendelkezésre áll a tömeges vakcinázáshoz.

Hírdetés

Arról is beszélt, hogy azért nem az időseket, hanem a szociális intézményekben dolgozókat oltják előbb, mert utóbbiak száma sokkal kisebb, az idősek átfogó oltásához pedig még nincs itt a megfelelő számú vakcina.

Szlávik János egészségügyi dolgozóként már beoltatta magát, ennek kapcsán azt mondta, az a jó vakcina, amely elérhető; hogy válogatni lehessen a vakcinák között, az azért fontos, mert más jó az időseknek és más a fiataloknak, az allergiásoknak.

Az új mutánsvírusról elmondta, Magyarországon ezt még nem észlelték, de aligha lehet megakadályozni, hogy megjelenjen, a vakcinagyártók viszont 4-6 hét alatt tudnak reagálni az új mutánsokra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »