Szívszorító sorok: közleményt adott ki az iskola, ahol kőkerítés zuhant egy kilencéves diákra

Szívszorító sorok: közleményt adott ki az iskola, ahol kőkerítés zuhant egy kilencéves diákra

A hibáztatás teljesen természetes, mimagunk is ezt tesszük – írja a Gyulai István Általános Iskola igazgatója.

Közleményben reagált a Gyulai István Általános Iskola a kedden reggeli tragédiára, Mint az Infostart is beszámolt róla, egy teherautó tolatás közben kidöntött egy kerítéselemet, amely ráesett az iskola kilencéves diákjára.

Hírdetés

Lernyei Ákos iskolaigazgató részvétét fejezte ki a diák családjának. „A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a hatóságokkal együttműködünk mindenben” – áll a közleményben, amelyben azt kérik, hogy a gyászban senki ne bántsa a másikat, az áldozat emlékét ne övezze feszültség és indulat.

Csütörtök délután fél hattól tartanak gyertyagyújtást az elhunyt iskolatársukért az intézmény udvarán. A diákoknak a tragédia feldolgozásában pszichológus nyújt segítséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tragédia után nem sokkal őrizetbe vette a teherautó 48 éves sofőrjét, és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »