Orbán: minden nap fogy a remény

Orbán: minden nap fogy a remény

A lehetőségeink végéhez közeledünk, közel vagyunk ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem lehet visszafordulni – mondta Orbán Viktor a szokásos háborús kérdésre a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök a kampányidőszakban már minden héten interjút ad a Kossuth Rádiónak.

A miniszterelnök szerint minden nap fogy a remény, hogy ezt a háborút meg lehet állítani. Világháborút vizionált: szerinte „egyre feszültebbé válik mindenhol a helyzet, ez az, amikor a háborúpártiak csináltak egy elszigetelt konfliktusból, egy regionálisból egy nagyobbat, ilyenekből szokott világháború lenni”. Ám a hétvégén még kapunk egy esélyt, az európai parlamenti választások eredménye döntő lesz abból a szempontból is, hogy milyen aránya lesz az EP-ben a háborúpártiaknak és a békepártiaknak. Szerinte a nyarat és az ősz első felét kell túlélni. Aztán jön az amerikai választás, Donald Trumpban bízhatnak a „békepártiak”. – Ha addig nem robban be az orosz-ukrán frontvonalon a háború, akkor még novemberben, ha Donald Trump visszatér, egy jó európai választással a hátunk mögött, csinálhatunk egy össznyugati transzatlanti békekoalíciót, és azzal meg lehet állítani a háborút – mondta.

Szerinte csak a vak nem látja, hogy háborús pszichózis van Európában. – Figyelem ezeket a szerencsétlen magyar baloldaliakat, ők is őrlődnek vele. Azt csinálják, mint a migrációval, hogy ez nem olyan veszélyes. A fészkes fenét nem – fogalmazott. Úgy látja, még a baloldali szavazók nagy része sem akarja, hogy az ország háborúba keveredjen. Csak a vezetőik akarják ezt. Hozzátette, hogy az oroszok nem egy futottak még ország, és nem szabad rángatni az oroszlán bajuszát.

Hírdetés

Orbán ezután azt a narratívát építette tovább, hogy a békepártiakat mindenhol támadják, próbálják elhallgattatni, Robert Ficót is ezért lőtték meg. Az ellene elkövetett merénylet után lábadozó szlovák miniszterelnök minapi interjújára utalva jelezte: Fico küzdött a háború ellen, azért vannak benne a golyók. Szerinte Magyarország ma azért tud elleállni, mert felépítettünk egy védelmi rendszert. Ezután a miniszterelnök hosszasan ekézte a NATO-t: a NATO egy nehezebb ügy, de szerinte ki kell maradni mindenképpen abból az akcióból, amit a NATO ukrajnai békemissziónak hív. – Ha ezt nem tesszük meg, akkor nem tudunk kimaradni a háborúból. Ezt le kell tárgyalnunk a leendő főtitkárral, jogunk van ragaszkodni a NATO alapszerződéséhez, ahhoz, hogy ez egy védelmi szövetség – jelentette ki Orbán.

„Így is rengeteget veszítettünk, hiszen az emberek akaratukon kívül finanszírozzák a háborút, mert háborús árak vannak” – magyarázta a „háborús” inflációt megint, és egy szóval sem tért ki arra, mi volt a kormány felelőssége a tavalyi Európa-bajnok inflációban. A háború mindent felzabál – folytatta. – Folyamatosan be kell fizetnünk olyan összegeket az Európai Unió kasszájába, amelyeket aztán Ukrajnába küldenek – állította a miniszterelnök.

Végül a ferihegyi repülőtér állami visszavásárlására is kitért. – Ilyen magyarországi repülőtérből csak egy van, ami jobb, ha az állam kezében van háborús helyzetben – jelentette ki, majd az interjú végén gratulált a közrádió riportere illetve mindenki vagyongyarapodásához, mert ezzel a tranzakcióval (az ár 3,1 milliárd euró, vagyis 1209 milliárd forint volt, az állam része ebben 80 százalék) szerinte az emberek vagyona nő. Ezt azért is hangsúlyozta, mert szavai szerint „valaki kiszámolta, hogy mennyibe került fejenként a vásárlás”. Ez a valaki egyébként a Hvg.hu volt, és valóban kiszámolták, hogy fejenként 147 468 forintjába került a magyaroknak a ferihegyi biznisz.

(Magyar Hang)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »