Szíriába repült az orosz védelmi miniszter

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Szíriába látogatott, hogy megtekintsen egy orosz tengeri hadgyakorlatot.

A Földközi-tenger keleti medencéjében végrehajtott gyakorlaton a csendes-óceáni, fekete-tengeri és északi-tengeri flották kötelékébe tartozó tizenöt hadihajó és az orosz légierő harminc repülőeszköze vesz részt – ismertette az orosz védelmi tárca.

Sojgut Damaszkuszban fogadta Bassár el-Aszad szíriai elnök. A tárcavezető a katonai-műszaki együttműködés, a terrorizmus elleni harc és a humanitárius segélyezés kérdéseit vitatta meg a szíriai vezetővel. Az orosz miniszter egyben a tengeri hadgyakorlatról is beszámolt a tanácskozáson.

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztert korábban a tartúszi haditengerészeti kikötőben tájékoztatta a manőver menetéről Nyikolaj Jevmenov tengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka.

A Latakia tartományban lévő hmejmími orosz légitámaszponton tett látogatása során Sojgu meghallgatta a Szíriában állomásozó orosz erők főparancsnokának, Roman Berdnikov altábornagynak a szíriai helyzetről, illetve a közel-keleti országban tevékenykedő terrorista csoportosulások maradéka ellen a damaszkuszi kormányerőkkel közösen folytatott küzdelem fejleményeiről, valamint a helyi lakosság humanitárius segélyezéséről szóló jelentését. A miniszter egyben egy különleges repülőssisakkal tüntetett ki egy több mint háromszáz harci bevetést teljesítő pilótát.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »