Danko politikai adósságról beszél, az SNS továbbra is szeretné megszerezni a házelnöki posztot

Danko politikai adósságról beszél, az SNS továbbra is szeretné megszerezni a házelnöki posztot

Az SNS továbbra is szeretné megpályázni a házelnöki posztot. Ezt Andrej Danko, a parlament alelnöke mondta az RTVS Szombati párbeszédek c. politikai rádióműsorában.

„A Hlas elnöke államfő lett, és ezzel kiegyensúlyozatlan helyzet alakult ki. Elég tapasztalt politikusok vagyunk ahhoz, hogy a nyáron leüljünk és megállapodjunk“ – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a Hlasnak sok mindenben erősebb a pozíciója, mint például a Smernek. „Itt politikai adósság van, és mi meg fogjuk találni a kompromisszumokat“ – tette hozzá.

Danko szerint az a legfontosabb, hogy Pellegrini elnök beszéljen Róbert Fico miniszterelnökkel, és kompromisszumot találjanak a parlament elnökének kérdésében.

„Számomra jelenleg az a fontos, hogy a törvények elfogadása működjön. Minden törvényt elfogadtunk“ – tette hozzá.

Danko vitapartnere, a PS parlamenti klubjának elnöke, Martin Dubéci bírálta a kormánykoalíció hozzáállását, kijelentette, hogy nem oldják meg az emberek ügyeit, és három hónapja nem tudnak megegyezni az új házelnök személyéről.

Az RTVS sorsa Pellegrini kezében van

Hírdetés

A PS az Emberi Jogok Európai Bíróságához kíván fordulni az RTVS megszüntetéséről szóló törvény miatt – közölte Dubéci. Az ok szerinte a jogszabály európai előírásokkal való összeegyeztethetetlensége, valamint a jogbiztonság elveinek megsértése.

Dubéci bírálta, hogy a július 1-jén hatályba lépő törvényt az államfő még mindig nem írta alá, ami szerinte gondot jelenthet.

Az SNS elnöke a vitaműsor során azt mondta, hogy Peter Pellegrini államfő kezében van, hogy mikor írja alá ezt a törvényt, és nem lát benne problémát.

Fico bebiztosítása

Dubéci tovább bírálta a kormány eljárását a „lex merénylet” elfogadása során, amely szerinte lényegtelen ügyeket old meg a szlovákiai lakosság problémáinak rovására.

Dubéci szerint egy ilyen törvénynek elsősorban a biztonságról kell szólnia, nem pedig a legfőbb közjogi méltóságok életjáradékáról. Elítélte azt is, hogy a törvény beavatkozik a gyülekezési jogba.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »