Színházi élménnyel kezdődik az év Udvarhelyen

Színházi élménnyel kezdődik az év Udvarhelyen

Négy alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők a héten az Esti próba című előadást, amelyet Tóth Árpád, a székely­udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze állított színpadra.
Műsorára tűzte a Tomcsa Sándor Színház a decemberben szép sikerrel bemutatott Esti próba című előadását, amelyet Kiss Csaba kortárs drámaíró szövegéből Tóth Árpád, a társulat színésze állított színpadra, „kamaradráma zongorára” műfaji megjelöléssel – tájékoztatta szerkesztőségünket a székely­udvarhelyi teátrum. Mint írták,

a színpadra épített nézőtéren játszott előadás négy alkalommal – szerdán, csütörtökön, pénteken, valamint szombaton – tekinthető meg 19 órától.

Hírdetés

Az előadást a színház harmadára csökkentett nézőtérrel tudja játszani, ezért csak előzetes helyfoglalással tudnak jegyet biztosítani. Jegyek mától személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11–14 és 15–17 órák között.

Két ember. Egy férfi és egy nő. Két színész. Egyikük pályája elején jár, nagy reményektől és bizonyítási vágytól fűtve bontogatja szárnyait, hogy „kiplakátolt színésznő” lehessen, másikuk pedig pályája közepén, művészi- és emberi válsághelyzetben, megtörten kapaszkodik élete széthulló darabjaihoz. Azt hiszem, mindketten félnek. Egymásra vetítik ki vágyaikat és problémáik megoldását a másiktól várják.

Két ember kötéltánca ez, kételyek, kérdések, vágyak és görcsök, a boldog jövőbe vetett hit és a kudarcokba való belefásultság között.

Két ember kötéltánca szerep, színész és magánember határán, akik egy pillanatra egymásba kapaszkodnak, de nem tudni, hogy túllendítik-e egymást egy-egy problémán, vagy a mélybe rántják a másikat. Csak egy találkozás, egy esti próba. Nem tudjuk, mi volt előtte, nem tudjuk mi lesz utána, egyáltalán találkoznak-e még. A fontos az, hogy itt és most mi történik két ember között – olvasható az előadás ismertetőjében.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »